Читај ми!

Дизни је одабрао професора Стевана Алексића да изради плакат за њихов најновији филм

Једна од најмоћнијих филмских компанија „Дизни“ одабрала је Стевана Алексића, визуелног уметника, сценографа, илустратора и професора на Факултету савремених уметности у Београду за аутора плаката за свој најновији филм „Светлосна година“ ("Lightyear").

Гостујући у Јутарњем програму, професор Стеван Алексић објашњава да је захваљујући „Мегаком филму“, добио прилику да његов рад буде номинован на Дизнијевом конкурсу за израду плаката.

„Била је то једна мала авантура. Још као мали сам маштао да ћу једнога дана радити за компанију 'Дизни', и ево, просле три и нешто деценије касније се то и остварило. Радити плакат под окриљем такве компаније је велика ствар и лепа референца у портфолију сваког уметника“, напомиње Алексић.

„Велика је срећа за нас, у ствари, Стеваново име се сада провлачи по целом свету и сви виде његово дело. Али он је пре тога био веома активан у прављењу плаката, има већ преко 70 филмских плаката. И оно што је куриозитет и ексклузива, биће приређена и изложба најбољих плаката које је Стеван дизајнирао у МТС дворани“, наглашава Игор Станковић, директор „Мегаком филма“ и МТС дворане.

Осим тога од 15. до 19. јуна се одржава Фестивал француског филма.

Долазе три филма са управо завршеног Канског фестивала, чак и филм који је био у званичној конкуренцији. Фестивал ће отворити Серж Божон са својим филмом Дон Жуан. Фестивал се одржава на отвореном, на Косанчићевом венцу, у МТС дворани, а може се пратити и на платформи MojOff.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи