Читај ми!

Топ ган: Маверик у првој недељи зарадио 134 милиона долара, најбољи деби Тома Круза на благајнама

Филм „Топ ган: Маверик“ компаније Парамоунт Пикчерс већ током премијерног викенда приказивања у нешто више од четири и по хиљаде биоскопа у Северној Америци инкасирао рекордних 134 милиона долара. До краја четвородневне празничне паузе у САД, према проценама компаније за мерење „Комскор“ (Comscore), очекује се да ће блокбастер зарадити 151 милион долара.

Акциони филм Топ ган: Маверик тако је за холивудског ветерана Тома Круза, који је поновио своју култну улогу из филма Топ ган из 1986. године, постао филм који је остварио највећи успех на благајнама у његовој досадашњој каријери.

До сада је дуго очекивани наставак на благајнама је разбио прогнозе које су предвиђале да ће филм зарадити 130 милиона долара до краја дугог викенда.

Треба имати у виду да је и оригинални Топ ган, такође доминирао на благајнама када је пре више од три деценије, на врхунцу Крузове ране каријере, достигао зараду од 8,1 милион долара.

У режији Џозефа Косинског, Топ Гун: Маверик прати легендарног капетана Пита „Маверика“ Мичела (Круз) како се невољко враћа у елитни Топ ган програм морнарице као инструктор који ће научити нову класу борбених пилота како да преживе опасну мисију.

У наставку такође глуми повратник Вал Килмер као Адм Том „Ајсмен“ Казански, као и новајлије Џенифер Конели, Џон Хам, Чарлс Парнел, Моника Барбаро, Луис Пулман, Џеј Елис, Глен Пауел и Мајлс Телер.

На сајту Ротен томатос (Rotten Tomatoes), Топ ган: Маверик је добио нову оцену од 97 одсто позитивних рецензија. Такође, добро је прошао и код публике коју је анкетирао Синемаскор, што му је донело рејтинг А-плус.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи