Читај ми!

Отворене пријаве за Balkan Short Film Network

Башта Фест, заједно са партнерима из регионалних земаља, Drim Short Film Festival (Струга, Северна Македонија) и Seanema Film Festival (Улцињ, Црна Гора), основао је Balkan Short Film Network – Балканску мрежу кратког филма за едукацију младих филмских аутора, као и промоцију кратког филма у региону.

Први и тренутно највећи пројекат је проширење едукативног програма Башта пич на регион – тако да ће се окупити млади филмски аутори из Србије, Северне Македоније и Црне Горе. Биће изабрано пет пројеката за кратки играни филм до 30 минута који ће учествовати на три радионице и то: Башта пич на Башта Фесту, Fund Ready на Drim Short Film Festivalu и Festival Ready na Seanema Film Festivalu. 

Сваки пројекат имаће два представника – редитеља и продуцента, укупно 10 учесника радионице.

За пријаву је потребно послати на мејл:

– Сценарио за кратки играни филм до 30 минута

– Синопсис (1 страна)

– Редитељску експликацију (до 2 стране)

– Биографију редитеља са фотографијом (до 2 стране)

– Биографију продуцента са фотографијом (до 2 стране)

Пријаве се могу послати на српском, црногорском и македонском језику.

На првој радионици, Башта пич, у вишедневном раду са менторима (реномираним редитељем и продуцентом из Србије) учесници ће проћи кроз припрему за завршни пич (презентацију) последњег дана фестивала када ће бити изабран победник. Победник добија новчану награду од 1.000 евра за почетак рада на свом остварењу.

На другој радионици Fund Ready учесници ће радити са менторима из Северне Македоније на развијању својих стратегија за фондове и прикупљање новца.

На трећој радионици Festival Ready учесници ће радити са менторима из Црне Горе на развијању стратегија за фестивале и начина на који ће представити своје пројекте након завршене продукције.

У октобру ће бити одржана веб конференција на којој ће се сумирати утисци и представити пројекти широј публици након завршеног рада на радионицама.

Пријаве су отворене до 20. маја 2022. Учесници ће бити објављени најкасније до 5. јуна 2022.

Критеријуми за селекцију:

Комисија од три члана анализираће пријаве и овавити селекцију пројеката који имају највећи потенцијал у односу на будући успех и продукцију. 

Комисија ће такође проверити административне критеријуме – да ли пројекат долази из земаља Мреже (Црна Гора, Северна Македонија, Србија), да ли је у питању кратки играни филм до 30 минута.

Биће узети у обзир уметнички и комерцијални квалитети пројекта.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи