Читај ми!

Си-Ен-Ен Плус престаје са радом, само месец дана пошто је покренут

Си-Ен-Ен Плус, наменски стриминг сервис вести, гаси се пре него што што ће напунити месец дана постојања. Крис Лајт, нови извршни директор Си-Ен-Ена, саопштио је вест свом новом тиму, а услуга ће у потпуности престати са радом 30. априла.

Нови извршни директор Си-Ен-Ена, Крис Лајт је честитао тиму стриминг сервиса Си-Ен-Ен Плус и у допису којим је најавио затварање, нагласио да одлука о гашењу није „одраз квалитета њиховог рада и садржаја на Си-Ен-Ен Плусу, и да ће многи од њих прећи у друге програме или друге мреже компаније“.

Одлука се, како је рекао, односи на ширу стратегију, јер на сложеном трижишту стриминга, корисници желе једноставну и свеобухватну услугу, која пружа богатији садржај од самосталних специјализованих сервиса.

Запослени ће примати плате у наредних 90 дана, а они који не успеју да нађу посао унутар компаније, добиће отпремнину за најмање шест месеци. Ендру Морс, шеф Си-Ен-Ена Плус је одлучио да напусти компанију.

Чинило се да је нова платформа била осуђена на пропаст од самог почетка. Број претплатника је био изузетно мали: по процени Аксиоса, тек се око 150.000 људи пријавило за услугу стриминга по цени од 5,99 долара месечно ове нееље, док је Си-Ен-Би-Си известио да мање од 10.000 људи користи стриминг платформу Си-Ен-Ен Плус на дневној бази.

Услуга је покренута усред огромних кадровских промена у компанији, како са Лајтовим именовањем, тако и са финализацијом новонастале корпоративне структуре „Ворнер брос- Дискавери“.

Менаџмент је наводно био фрустриран што је Си-Ен-Ен Плус уопште покренут, посебно пошто је „Ворнер брос-Дискавери“ померио своју стратегију ка изградњи једног свеобухватног комбинованог стриминг сервиса који укључује и ХБО Макс и Дискавери Плус. У том светлу, Си-Ен-Ен Плус има више смисла као део опште платформе, него као самостална услуга.

Многи стриминг сервиси су настајали и гасили се последњих година, али краћи век трајања од Си-Ен-Ен Плуса, нико није имао.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи