Читај ми!

Андреј Шепетковски - Време зла је савремена прича јер приказује нашу нарав и осуђивање

Сваког викенда, од 23.априла 2022. године у 20 сати на Првом програму РТС-а, емитоваће се нова серија "Време зла". Снимљена је по романима "Грешник", "Отпадник" и "Верник", прослављеног српског књижевника Добрице Ћосића.

Глумац Андреј Шепетковски у серији „Време зла" тумачи лик Адама Катића. Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, истакао је да премијерно ишчекује серију на РТС-у.

„Снимао сам у Горњем Врашнику, селу поред Јагодине, где су снимани и "Корени".Сећам се те дивне куће у којој смо се грејали због хладноће, као у давна времена. Иначе у припреми је и серија „Време смрти", коју ће радити Горан Шушљик.

Додаје да му је била част да учествује у серији, аико улога коју тумачи није велика, али је значајна.

„Адам Катић је заштитник породице и чувар огњишта, како је и описан у „Времену смрти". Без обзира на његову племенитост та зла времена сломе сваког човека, где су сви подељени, па је човек немоћан и у страху. Адам побеђује страх и жртвује се за породицу", рекао је глумац Андреј Шепетковски.

Истиче да нам се времена враћају и да морамо поново да се определимо. У тим смутним ратним временима, тешко је разлучити шта је истина и где је правда. Овај роман је савремен јер приказује и нашу нарав и наше осуђивање, а то у неким ситуацијама може да буде путоказ како не треба. Требало би да будемо преносиоци љубави и да имамо више разумевање другачије ставове.

Ћосићеви романи носе потенцијал за екранизацију зато што имају динамику у односима који су сложени и врло интересантни. Имају динамику и у догађајима", нагласио је глумац Андреј Шепетковски.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи