Читај ми!

Наставак саге о Катићима у „Времену зла“

Овог викенда наставља се сага о Катићима, а глумац Радован Вујовић је у Београдској хроници причао о томе шта гледаоци могу да очекују од серију „Време зла“, која ће се од 23. априла емитовати сваког викенда на РТС-у.

„Ово јесте на неки начин наставак приче о Катићима, само што је прескочен један средишњи део, а то је Време смрти, које је прескочено јер је ово продукцијски било лакше урадити. Време смрти је ипак захтевније, дешава се током Првог светског рата, доста битки, борби, масовних окршаја“, каже Радован Вујовић.

Феноменалну глумачку екипу предводе Жарко Лаушевић, Нада Шаргин, Горан Богдан, Небојша Дугалић, Исидора Симијоновић, Павле Менсур и Павле Чемерикић, Горан Шушљик, а „капетан“ свега је редитељ Иван Живковић.

Вујовић који глуми Ивана Катића каже да је лик Ивана корак даље у његовој глумачкој каријери.

„Он је већи, сложенији и мени тежи лик за тумачење био. У романима постоји детаљна предисторија њега као лика. Упркос томе што је био полуслеп био је добровољац у Првом светском рату, био је заробљен, провео у логору две године где су га свирепо мучили. По завршетку Другог светског рата завршио је поново у затвору и робији“, наводи Вујовић.

Према његовим речима, Иван је цео свој живот промашио и страћио на борбе за идеологију и бољи свет, док су сви око њега заузимали неке стране и сналазили се.

„После свих страхота које је претрпео у Првом светском рату, Иван није могао да схвати да ће свет поново између себе да се уништава, убија и мрзи. Остао је доследан свом здравом разуму, али у том времену зла остао је по страни“, објашњава глумац.

Њему је, како каже, било занимљиво да разумем особу која је прошла кроз све то и нађе истину у његовим осећањима и енергији.

Време зла је корак даље у односу на Корене. И што се тиче теме, обима, нивоа на којем је рађена. Цела серија је нешто на шта можемо да будемо поносни“, закључио је Вујовић.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи