Читај ми!

Хрватски глумац Крешимир Микић: До краја серије Никола ће ухватити свој сигнал

Ових дана у Београду борави загребачки глумац Крешимир Микић кога тренутно гледамо у улози Николе у регионалној хит серији „Подручје без сигнала“. Каже да је у Србију дошао због једног врло занимљивог пројекта, о коме не сме још да говори.

Крешимир је један од најнаграђиванијих позоришних, телевизијских и филмских глумаца у Хрватској, а домаћа публика недавно је могла да га види у филмовима Зора и Последњи Србин у Хрватској.

Признаје да је изненађен тиме колико га људи у Београду препознаје, захваљујући, пре свега, популарности коју је серија Подручје без сигнала стекла већ на почетку емитовања.

„Свако мало, па ме неко заустави и каже ми – 'гледао сам почетак, свиђа ми се, настављам да гледам'... Коментари људи у Србији, као и у Словенији и Хрватској, најчешће су да се коначно појавила нека серија у којој их занима шта ће бити даље, да једва чекају следећу епизоду и томе слично“, каже познати глумац.

Микић признаје да не зна у чему је тачно тајна успеха серије, не само у региону, већ и широм Европе.

„Вероватно је тајна у самој тематици. Увек се трудим најбоље направити своју улогу и сви у серији смо пуно труда уложили у њу. Али због чега нешто успе, а због чега не – то ја не знам. Да знам, онда бих радио само на успешним пројектима“, каже уз смех.

„Свакако, ова тема је блиска различитим људима, јер има ту нешто, има неке носталгије која нам је свима позната, па  је вероватно то оно што људе привлачи. Мислим да се свако може наћи у њој, препознајемо тај дух прошлих времена – фабрике, радници, слога, заједништво...“, додаје Микић.

Са редитељем серије, Далибором Матанићем, ради већ две деценије.

„Почели смо да сарађујемо 2002. године, на филму Фине мртве девојке. Тада сам ја дошао у Загреб из Осијека, упознали смо се, а игром случаја, један глумац који је требало да игра одређену улогу је одустао. Када ми је понудио улогу, зачудио сам се јер сам мислио да то није за мене... Од тада, скоро сваки филм радимо заједно“, открива хрватски глумац.

Њихов заједнички филм Зора београдска публика је гледала на прошлогодишњем Фесту.

„Нажалост, нисам могао да присуствујем пројекцији. Никад не стигнем на Фест, увек ме нешто спречи. Али то је последњи филм који смо радили, пре серије. У питању је други део његове трилогије. После Звиздана и Зоре, следи још и трећи део, за који се надам да ће бити снимљен“, каже Крешимир.

Поред Крешимира, у главним улогама у серији Подручје без сигнала појављују се и Рене Биторајац, Изудин Бајровић, Јована Стојиљковић, Горан Богдан, Тихана Лазовић, Славко Штимац...

„Глумачка подела је врхунска, стварно врхунска. Супер је то што се окупљамо са разних страна, то је још један од разлога успеха серије. Сви смо јако волели тај пројекат, сви смо потпуно ушли у то и дали смо све од себе“, наглашава Микић.

О лику Николе, незапосленог инжињера, који тешко комуницира са околином и има склоности ка депресији Крешимор Микић каже:„Не знам вам рећи ко је Никола – то сам ја највише... Али, обећавам да ће до краја серије Никола ухватити свој сигнал. Тако сам га барем ја направио.“  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи