„Елвис“ – филм на који смо чекали деценијама, стиже првих дана лета

Уз велику помпу и општу радост, на друштвеним мрежама представљен је први трејлер биографског мјузикла о Елвису Прислију, чију режију потписује Баз Лурман.

„Трејлери су за мене нека врста капије у филм. Нису то сами филмови већ нарочита врста позивнице да уђете у свет филма. Дозволите ми да вам отворим врата приче о Елвису. Па да се бацимо на посао – добро дошли у трејлер Елвис“, позива редитељ Баз Лурман.

Елвис је поново ушао у зграду! У Лурмановом филму, Остин Батлер тумачи Елвиса, а Том Хенкс је пуковник Том Паркер. Овај филм је баш оно што бисте могли очекивати од биографије једног Краља и човека који је створио Мулен руж – техниколор фантазија о једној од најфасцинантнијих икона поп културе.

Има ту и доста приче о судбини, а подразумева се и алузија на Прислијеву трагичну смрт у 42. години. Не би се можда очекивало, али филм је политички обојен, нарочито у делу који истражује Елвисов однос према афроамеричкој заједници и њиховим проблемима.

Лурман тврди да када причате о Елвису у ствари причате о Америци, на исти начин на који прича о Амадеусу не говори о Моцарту већ о љубомори. У овој модерној ери, не постоји боље платно на коме би се могла истраживати Америка педесетих, шездесетих и седамдесетих година од Елвисовог живота.

Неспорно је да је савременој публици која је видела све и свашта било тешко објаснити све оно необично и шокантно код Елвиса. Али сви кључни моменти историјске поп иконе која се зове Елвис су ту – чувени деби, гомиле жена које падају у несвест, венчање са Присилом...

А ту је, наравно, и музика. Песме младог Елвиса у потпуности пева Батлер. Како стари, у филму се музика претвара у мешавину гласова Елвиса и Батлера. Зато рани снимци имају једну носталгичну ноту, попут фотокопије плоче.

Музику можемо да слушамо када хоћемо, а да видимо то чувено мрдање кукићима на великом платну, мораћемо да чекамо до 24. јуна.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи