Читај ми!

„Смрт на Нилу“- прича Агате Кристи о љубави, издаји, убиству

У нашим биоскопима на репертоару је филм "Смрт на Нилу", раскошна прича о љубави, издаји и убиству, једна је од најчувенијих и најомиљенијих књига Агате Кристи. За тај роман црпела је надахнуће из својих путовања по Египту на којима је прикупљала географске и историјске појединости.

Убиство је било тек почетак. Бар тако тврди белгијски детектив Херкул Поаро, током гламурозног путовања на пароброду дуж реке Нил, које се, од чаробног до ужасавајућегпретвара у трептају ока.

Смештена у епске пејзаже пустиње и пирамида у Гизи, ова прича о опсесивној страсти и неконтролисаној љубомори одвија се у космополитској групи беспрекорно обучених путника, уз сасвим довољно заплета и обрта да ће оставити публику запитаном до последњег, шокантног кадра.

Смрт на Нилу још једном спаја филмску екипу која потписује глобални хит Убиство у Оријент експресу, са Кенетом Браном у улози Херкула Поароа. Њему се на Нилу прикључују Анет Бенинг, Расел Бренд, Али Фазал, Гал Гадот и многи други.

Адаптацију чувеног романа Агате Кристи потписује, у улози продуцента, измедју осталих, Ридли Скот, а режију опет Кенет
Брана, који се тешко одриче права да диригује једним оваквим пројектом.

У једном од интервјуа Брана је показао намеру да направи нови „кинематографски универзум" Поароових филмова, јер је, тврди редитељ, Агата Кристи, попут Дикенса, створила читав један свет у својим
романима.

Брана доноси нешто добродушно и духовито у лик Поароа и његове сиве ћелије, па публика може да тражи одговор на питање које мали, белгијски детектив поставља колико су велике приче трагичне?

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи