Читај ми!

Права на „Господара прстенова“ и „Хобита“ ускоро на аукцији, вредност две милијарде долара

Власник права на најпопуларнија дела Џ. Р. Р. Толкина, компанија „Сол Зенц“, одлучио је да их стави на аукцију, па ће тако филмска, телевизијска и гејминг права на „Господара прстенова“,„Хобита“ и постхумно објављена дела „Силмарилион“ и „Незавршене приче о Нуменору и Средњој земљи“.

Укупна вредност према последњој процени износи 2 милијарде долара. Инвестициона банка АЦФ руководиће продајом, а неколико холивудских студија заинтересовано је да откупи права.

Продаја долази у тренутку када „Амазон“ треба да открије трејлер за предстојећу телевизијску сагу Прстенови моћи, чија се пилот епизода очекује у септембру.

Серија ће се бавити дешавањима у другом добу Толкиновог универзума, баш из разлога јер „Амазон“ не поседује права на догађаје из првог и трећег доба.

Међутим, компанија „Сол Зенц“ такође води правну борбу са студијом „Ворнер брадерс“ који такође поседује одређена права на Господара прстенова преко свог поседовања „Њу лајн синеме“, која је продуцирала прослављену трилогију Питера Џексона.

Прошле године „Ворнер брадерс“ је најавио анимирано остварење које продуцира „Њу лајн синема“ – Господар прстенова: Рат рохирима.

Са друге стране, „Зенц“ тврди да су се прошле године филмска права вратила у њихов посед, јер „Ворнер брадерс“ није активно развијао нови садржај у вези са светом Господара прстенова. То и повећана пажња због предстојеће „Амазонове" серије су главни разлози зашто је „Сол Зенц“ одлучио да прода права која поседује.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи