Читај ми!

Славко Штимац у регионалној серији „Подручје без сигнала“, глуми „лошег момка“

Сваког викенда, од 19. фебруара, на првом програму РТС-а, гледаоци ће моћи да прате регионалну хит серију “Подручје без сигнала”, насталу у сарадњи Србије, Словеније и Хрватске.

"Подручје без сигнала" је на најзначајнијем фестивалу ТВ серија у Француској проглашена за најбољу серију, док је на фестивалу у Немачкој освојила награду публике. Сада је тренутак да се ова серија нађе и пред телевизијском публиком у Србији, захваљујући томе што је РТС откупио права за њено емитовање.

У Јутарњем програму РТС-а, гостовали су глумац Славко Штимац и путем „Скајп" укључења Анкица Јурић Тилић, продуценткиња и ауторка серије са Далибором Матанићем.

Серија је адаптација романа Роберта Перишића. Колики је изазов било урадити тако нешто?

„Адаптација романа је заиста била велики изазов, била сам одушевљена романом када сам га прочитала.Роман је тражио да буде серија, јер има пуно ликова, а прича је толико важна па сам имала потребу да је адаптирам како би дошла до још шире публике", истакла је Анкица Јурић Тилић.

Серија је регионална, као и глумачка екипа. Серија је награђивана и на фестивалима у Француској и у Немачкој.

„Серију смо дуго припремали, требало нам је времена да је финансирамо и дигнемо на ноге. Глумце са којима смо желели да радимо много раније смо ангажовали. Светска премијера серије била је у Француској. Серија говори језиком који сви разумеју. У Немачкој смо добили награду публике", рекла је Анкица Јурић Тилић.

Глумац Славко Штимац истакао је да се серија бави универзалним људским проблемима, основним правом на рад и живот.

„Играм једног од негативаца, локалних тајкуна, који на сваки начин покушава да спречи поновни рад фабрике и повратак људи на посао. Улоге у серији тумаче Јована Стоиљковић, Тихана Лазовић, Рене Биторајац, Крешо Микић, Горан Богдан, Милена Зупанчић. Редитељ је Далибор Матанић, човек пун енергије и оптимизма, уживање је радити са њим", истакао је глумац Славко Штимац.

Серија је снимана током 2020. и 2021.године у Загребу, Грачацу, Дугој Реси, Личком Осику, Хелсинкију и Тунису.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи