Читај ми!

Узбудљиво вече уз РТС, „Нечиста крв“, па премијера филма „Тома“

Први пут на Првом програму РТС-а, у 21.15 часова, премијерно ће се емитовати филм "Тома". Телевизијска премијера најгледанијег домаћег остварења у новијој историји, биће емитована након последње епизоде серије "Нечиста крв", која је такође изазвала велику пажњу гледалаца.

Завршница серије која је окупила најупечатљивије књижевне јунаке Борисава Станковића биће емотивна и болна. У центру пажње последње, десете епизоде су главне јунакиње - Софка и њена тешка судбина и Коштана, чија песма осваја све који је чују. Иако нас води у другу половину 19. века, серија настала по сценарију Војислава Нановића у режији Милутина Петровића и Горана Станковића, говори о увек актуелним питањима слободе и права.

„Некако ми се чини да је Бора нама оставио то као неку опомену и нама данас и будућим генерацијама, да се запитамо како је то могуће да су тако круте друштвене стеге у његово време, ти тврди крути обичаји крви и вере, како је могуће да су и дан данас толико јаки и да нас опомињу да борба за слободу и даље траје и да ће бити изгледа вечна", истакао је глумац Драган Мићановић.

Више од милион гледалаца погледало је филм Тома, Драгана Бјелогрлића и Зорана Лисинца, што га чини најгледанијим остварењем у последње две деценије.

Филм о певачу Томи Здравковићу чије су се мелодије и текстови слушали широм бивше Југославије није само биографски, већ говори и о носталгији за временом у којем је живео и стварао.

„Филм нас води у једно време ког више нема, које смо сви заборавили и за којим имамо једну велику носталгију. То је нека емоција с којом гледате филм, поред лепоте и прелепе музике једног времена. Предивне емоције које се смењују све време кроз филм и на крају једно катарзично осећање", рекла је глумица Тамара Драгичевић.

Филм Тома је један од оних који се изнова гледају, што потврђује и глумица Тамара Драгичевић која ће га вечерас погледати шести пут.

„Дешавало се да кажем, добро вечерас нећу гледати филм, погледаћу само мало почетак да осетим само како публика реагује и наравно да сам сваки пут остала и одгледала филм до краја, просто вас вуче, не можете да прекинете", истакла је глумица.

Почетак емитовања серије "Тома" очекује се наредне јесени, а до тада, сигурно ће се још много пута чути песма из филма, "Поноћ" која је постала симбол боемског живота.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи