Читај ми!

РТС вас позива да новогодишњу ноћ проведете „Под небом Србије“

И ове године, за све оне који ће предстојеће новогодишње вече провести са РТС-ом, очекује их занимљив и богат програм, који је представила Оливера Kовачевић, главна и одговорна уредница Забавног програма.

Ове године новогодишњи програм Под небом Србије има другачији концепт, у складу са новим околностима.

„Из године у годину ми се трудимо да концепт буде другачији, иако је музика уз коју се наши грађани веселе та. Ове године, у фебруару сам предложила концепт новогодишњег програма, а у ствари, натерала нас је ситуација са коронавирусом. Нисмо били сигурни како ће изгледати епидемијска слика, па смо решили да изађемо напоље, на тргове наших градова. То је био огроман напор, али смо од севера до југа обишли више од градова", истакла је Оливера Ковачевић, главна и одговорна уредница Забавног програма.

Истиче да је посебан куриозитет, захваљујући патријарху српском Порфирију, добијање дозволе за снимање испред Пећке патријаршије.

„Не памте када се ужичко коло играло испред Патријаршије. Захваљујући телевизији и Србима и Албанцима, који су нам помогли да све направимо. Програм ће у новогодишњој ноћи трајати седам сати. Остатак материјала биће емитован током новогодишњих дана. Честитку у поноћ упутиће наш велики драмски писац Душан Ковачевић“, напоменула је Оливера Ковачевић.

Додаје да ће првог јануара бити ТВ премијера филма Тома, који је забележио историјски успех од милион биоскопских гледалаца.

Симфонијски оркестар РТС-а 14. јануара одржава традиционални Новогодишњи концерт, који је емитован из Центра „Сава“, али ће ове године бити емитован из студија 8, у директном преносу на Другом програму, а 15. јануара реемитован и на Првом програму.

„Симфонијски оркестар РТС-а са чувеним светским солистима. Жељко Лучић ће ту бити, Зоран Тодоровић, Александар Сердар који ће први засвирати на новом Стенвеј клавиру који је РТС добио после 40 година“, наглашава Ковачевићева.

Биг бенд такође има Новогодишњи концерт. Долазе им гости из Словеније и очекује се да ће на оба концерта публика бити у прилици да чује врхунску интерпретацију оркестара и солиста.

„Новогодишњи пројекат је био најкомпликованији, јер су припреме почеле у септембру, а снимање већ од 1. новембра. За два месеца урадити 25 шоу програма, то не постигнемо ни у целој години. Међутим, Олимпијске игре су биле наш највећи изазов. Урадили смо то на завидном нивоу, борећи се са карантином, у коме је више од половине наше екипе завршило већ другог дана. Велике смо пројекте имали ове године и успешно смо их завршили", сматра главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а.

Планови за нове пројекта су, пре свега, припреме за „Песму Евровизије“ и избор представника Србије који ће се обавити крајем фебруара. Пријављено је преко сто композиција, а тридесетак ће ући у такмичарски део. Ковачевићева наглашава да се врло строго контролишу гласови публике и да тај посао не ради РТС, већ тај посао раде нотари и агенције. Жири јавно износи своје гласове и стоји својим именом иза тога. 

„Ко буде најбољи нека нас представља“, каже на крају гостовања у Дневнику 1, Оливера Ковачевић, уз најлепше жеље за наредну годину и позив гледаоцима да од 21 сат буду уз РТС.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи