Читај ми!

„Нечиста крв“ – Сарина Софка је до последњег тренутка веровала у праву љубав

Серија „Нечиста крв“ у режији Милутина Петровића и Горана Станковића представила је публици и нове, младе глумце. Између осталог, у улози Софке глумицу из Чешке, македонског порекла, Сару Сандеву, која је први пут имала прилику да учествује у регионалном пројекту.

О улози Софке и утисцима са снимања у Србији, глумица Сара Сандева је за РТС разговарала са Мајом Милић.

– Софка у мојим очима је скроз другачија него све остале улоге које сам играла. Не само због лепоте и због тога како она изгледа већ и због тога како је она размишљала. То 'роди па умри', што је било нормално за све жене у то време, она није хтела. Она се није бојала да има снове, да сања и веровала је до последњег момента у праву љубав. А судбина што је била таква, она је сама донела ту одлуку да се жртвује за своју породицу.

Како су текле припреме за улогу? Учили сте језик, али да ли сте осим сценарија стигли да прочитате и роман Борисава Станковића Нечиста крв?

– Наравно, чим сам започела целу припрему, па сам после тога прочитала сценарио и чим сам дошла у Србију почела сам одмах да учим српски језик, али исто тако говор, због тога што смо сазнали да мој изговор Ч, Ш, Ђ је мало другачији него ваш. И наравно, у међувремену смо припремали улогу Софке детаљно са режисерима.

Већ са 14 година имали сте прву улогу у серији. Код нас телевизија доноси ширу популарност, да ли је тако и у Чешкој где живите и радите?

– Тако је исто и у Чешкој, али морам признати да ја никад нисам то пуно проживљавала. За мене је било важно фокусирање на посао и сваки пут кажем да посао прича за мене, а не све друго. Али, волим да се фотографишем са људима, да попричам са њима, али популарност није разлог зашто ја радим овај посао.

Рођени сте у Македонији, али имате и српске корене. Да ли сте први пут у нашој земљи и какви су Вам утисци?

– Раније је било само пролазно, али због снимања Нечисте крви први пут сам имала прилику да будем у Србији дуже и врло сам срећна због тога. Упознала сам пуно нових људи који су врло инспиративни за мене и ова енергија и та атмосфера коју Србија има то мени фали у Чешкој и била сам баш срећна што сам могла да будем ту дуже време.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи