Читај ми!

Мики Манојловић - од Малог Манчестера до Трага дивљачи

Предраг Мики Манојловић је међу ретким глумцима са ових простора са завидном каријером у европском филму. У биоскопима га тренутно гледамо у „Јужном ветру, убрзање", а у 2022. години има два нова филма „Било једном у Србији" и „Траг дивљачи".

Радио је са највећим редитељима наше кинематографије. Одиграо антологијске улоге. Опробао се и у првој српској акционој франшизи.

С нестрпљењем ишчекујемо његов повратак ауторском филму какав је Траг дивљачи, у режији Ненада Павловића, рађен по мотивима прозе Живојина Павловића са којим је Предраг Мики Манојловић имао част да сарађује у Хајци.

У новом филму који је омаж Црном таласу, поверен му је комплексан и специфичан лик.

„Направили су тај сценарио који повезује време и повезује људе и повезује генерације од после рата до седамдесетих година. Играм Јотића који је уствари ДБ-овац, од после рата са свим врлинама за тај посао и са свим манама људским и слабостима кретања на хијерхарији", рекао је Манојловић.

Пре Трага дивљачи, већ почетком 2022. Микија Манојловића гледаћемо у још једном филмском повратку у прошлост.

„Треба говорити о неким временима која су била обећавала да будућност постоји", сматра глумац. А то је време које приповеда о „српском Манчестеру".

Филм Било једном у Србији Петра Ристовског посвећен је развоју Лесковца и менталитету тог времена.

„Играм човека који је био најважнији у српском Манчестеру у обнови српског Манчестера, који је био велики дародавац и који је обновио индустрију верујући у младе", објашњава Манојловић.

Од друга Благоја Јотића до газда Мите, човека са визијом - у широкој жанровској лепези, Предраг Мики Манојловић је у улози великог глумца.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи