Читај ми!

Глумица Милена Предић у Шареници открила зашто је серија „Нечиста крв“ важна

Још неколико сати дели нас од почетка емитовања серије „Нечиста крв“. Вечерас у осам увече, на Првом програму РТС-а гледамо прву епизоду приче о пропадању једне велике врањанске породице.

„Мислим да ће публика стварно да се радује једној добро испричаној причи, једном набоју емоција, љубави, патње, муке, страдања, љубави које не могу да се остваре, уговорних бракова. Биће страшно катарзично“, каже глумица Милена Предић.

Радњу серије Нечиста крв Воја Нановић, оригинални сценариста, изградио је на основу више литерарних дела (Нечиста крв, Софка, Јовча, Коштана...) славног српског књижевника Боре Станковића. Од тих текстoва Нановић је направио породичну сагу захватајући период од скоро 40 година, у другој половини 19. века. Пратећи три генерације једне врањанске породице, серија Нечиста крв приповеда о њеном финансијском, моралном и физичком пропадању.

„То је та класика која је данас актуелна, која нам служи као неко огледало да се запитамо колико смо уопште евоулирали као друштво и на крају крајева као појединац. Серија је опомињајућа и има доста мрачне стране патријархата, потчињеног положаја жена. Баш ми је било потресно, иако се трудим да стално полове перципирам равноправно, али стварно није тако. Зато та класика и велка литература постоји да нас запита али и провуче кроз катарзу да не буде само нека мука, већ да са том емоцијом идемо даље и да нас она промени да нешто о томе промишљамо“, објашњава Милена.

Велики број глумаца и аутора радили су на пројекту Нечиста крв.

„Драган Бјелогрлић, Љуба Бандовић, Нела Михајловић, Драган Мићановић, велики број младих глумаца појавиће се у серији, што ће допринети свеукупном доживљају. Ја глумим Софкину мајку. Сара Сандева је наша колегиница пореклом из Македоније и заиста је испунила сва очекивања и донела аутентичну енергију“, каже Милена.

Поводом почетка емитовања ТВ серије Нечиста крв у продукцији Радио-телевизије Србије и "This and That Productions", у РТС клубу отворена је изложба величанствених и раскошних костима, које је за потребе серије креирала костимографкиња Марина Вукасовић Меденица. Изложба је отворена до 15. јануара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи