Читај ми!

Сони уграбио права за римејк руског блокбастера „Слуга“

Компанија Sony Pictures International Productions откупио је права за римејк на енглеском језику руске комедије „Слуга“ у којој главну улогу тумачи Милош Биковић, иначе најгледанијег филма у целој историји руске кинематографије, преноси портал Варајети.

Компанија Сони је осигурала права за адаптацију руског филма Слуга, не само за енглеско говорно подручје, већ и за мексичко, индијско, јужнокорејско, јапанско, шпанско и италијанско, док је права за француско тржиште преузео SND Films, а за пољско Monolith Films.

Најгледанији руски филм је режирао Клим Шипенко, а у главној улози је водећи српски глумац Милош Биковић, наглашава Варајети. У питању је комедија о олигарховом размаженом, дрском сину. Да би га призвао памети, отац унајмљује глумце и сина враћа у прошлост, као кмета у селу из 19. века.

Филм је премијерно приказан 2019. године и зарадио је скоро 42 милиона долара у руским биоскопима и близу два милиона од приказивања у Сједињеним Државама, Великој Британији, Немачкој, Израелу и другим деловима света.

„Од тренутка када смо погледали Слугу, знали смо да је посебан“, рекла је Лејн Клајн, шеф огранка за међународну сарадњу компаније Soni Pictures International Productions. „Изузетно смо задовољни што смо добили могућност да овај филм прилагодимо новој публици за коју сам сигурна да ће бити подједнако одушевљена као и руски филмофили.“

Један од продуцената филма Слуга, Едвард Илојан, верује да ће ова прича о главном јунаку који је лишен свих погодности савременог живота сигурно одјекнути и пред међународном публиком исто као и у Русији.

„Веома смо срећни што су страни филмски аутори такође обратили пажњу на ову идеју и одлучили да је адаптирају и за своје земље“, додао је Илојан. „У савременом свету препуном разноразних направа и друштвене неједнакости ... ово враћање у прошлост помогло је јунаку филма, а заједно са њим и гледаоцима, да поново науче како треба комуницирати са људима, како пронаћи правог пријатеља и наћи љубав.“

„Много нам се допао Слуга који је, у ствари, забавна мешавина Трумановог шоуа и класичне француске комедије Посетиоци“, тврди Рами Џименет из компаније SND Films. „Једва чекамо да у ову 'дивну причу' додамо мало француског шмека.“

„Монолит филмс“ почеће снимање римејка на пољском језику у августу 2022. године.

Ову међународну продају организовала је руска дистрибутерска и продуцентска кућа Central Partnership. Извршни директор Вадим Верешчагин наглашава да потписивање ових споразума представља огроман успех и још један доказ да је добра и разумљива прича оно што је најважније у филмском стваралаштву. 

„Сигуран сам да ће све адаптације филма Слуга бити прихваћени код публике, као и да ће продукцијским студијима донети успех на благајнама.“

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи