Читај ми!

Гордан Кичић као Бане Ивковић у „Породици": Тумачење стварних ликова носи посебну одговорност

Од 29. марта до другог априла на Првом програму РТС-а емитује се мини-серија „Породица“. У пет епизода серије у режији Бојана Вулетића, који је и сценариста, Гордан Кичић тумачи Бранислава Ивковића.

Кичић каже да му је веома драго што је учествовао у стварању серије Породица и да му је снимање било прави изазов, имајући у виду и изузетну глумачку поставу.

У улози Слободана Милошевића је Борис Исаковић, Мирјану Марковић тумачи Мирјана Карановић, Чедомира Јовановића - Милан Марић... 

 

„Вулетић се одважио да, из његове перспективе, исприча ту једну чудну ситуацију у којој се нашла породица Милошевић, али и цела наша земља", рекао је, гостујући у Београдској хроници, Гордан Кичић.

Додао је да мисли да се о историјским личностима деведесетих, није пуно причало у драмском смислу.

„Било ми је занимљиво да играм Банета Ивковића. Ја њега не познајем, имао сам прилике да га гледам на Јутјубу. Нисам баш имао прилику да радим праве људе, тако да је ту једна посебна врста одговорности. Гледао сам да га испричам што истинитије у датим околностима", испричао је Кичић.

Додаје да серија „није фактографска ствар" већ да је наслоњена на реалност.

„Бане је покушао да пацифизује целу ствар, да цела ствар не оде дођавола, и ту постоји један тренутак, када стварно, на крају прве епизоде, када може да дође до масакра, до пуцања, до убистава. Он је покушао да целу ствар усмери да треба да се разговара...", прича глумац о лику који тумачи.

Кичић каже да је узбуђен поводом почетка емитовања серије, и да га занима како ће публика реаговати на Породицу, као смео и занимљив потез.

петак, 11. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи