Читај ми!

У новогодишњој ноћи уз РТС и жељу „Да смо живи и здрави“

Верујемо да ћете и ову новогодишњу ноћ провести уз програм РТС-а. Слоган овогодишње најлуђе ноћи је „Да смо живи и здрави!“ – јер шта бисмо друго могли да пожелимо приликом испраћаја ове, 2020. године. Шта нас очекује у ноћи 31. децембра откривају Винка Мариновић и Драгана Косјерина.

Радио-телевизија Србије је обезбедила да све буде у складу са еподемијским мерама и већина масовних сцена које се могу видети у најавним форшпанима новогодишњег програма су у ствари колажи из претходних емисија, напомиње Драгана Косјерина.

„Протеклих неколико година смо заиста успели да од Новогодишњег програма направимо печат и врло је препознатљив програм наше куће. Ове године, у складу са ситуацијом, морали смо да се снађемо и да осмислимо програм који ће понудити гледаоцима забаву и добру песму и да на тренутак мало забораве на бриге и да се веселе, онако како то и треба да буде, а с друге стране и да поштујемо све прописане мере“, додаје водитељка.

Програм који ће публика гледати у новогодишњој ноћи од 21 час заправо представља компилацију програма снимљеног претходних пет година, уз неке новине и изненађења. Снимљене су појединачне водитељске најаве, скечеви и један сегмент музичких нумера.

„Све је у духу добрих новогодишњих жеља и све теме које се провлаче кроз скечеве који су везивно ткиво програма и кроз све водитељске најаве су све оне теме којима се сви ми свакодневно бавимо око нас и у духу су добрих празничних жеља“, напомиње Винка Мариновић.

„Мислим да смо успели некако, без обзира на целу ову ситуацију која нам је свима ставила терет на леђа, и тешке мисли, и бриге које нас прате целе године, да све то некако уз дозу хумора пребродимо и позовемо све да се вратимо на праве вредности, да размишљамо о најближима, о породици, о љубави, о толеранцији... Најважније је да смо здрави и онда ће све бити боље“, напомиње позната Косјерина.

Срећну Нову годину ће нам пожелети највећи борци против пандемије

У новогодишњој честитки гледаоцима ће се обратити лекари и медицинске сестре јер је било логично да то буду они који су се целе године трудили да нам спасавају животе. То су људи који су све време радили у црвеној зони и који су и сами прележали ковид 19.

Међу њима је и анестезиолог Немања Димић из КБЦ „Др Драгиша Мишовић“. Такође, и Далиборка Радишић, медицинска сестра у Војномедицинском центру Карабурма.

„То је био и наш начин да се макар минимално захвалимо свим тим људима који се целе године боре против овог проблема с којим се суочавамо“, наглашава Мариновићева.

Наступ пред камерама су доживели јако емотивно, јер је ситуација таква каква је и зато што су говорили из срца, и нажалост, и из личног искуства.

„Када сам бацила поглед преко рамена, видела сам сузе у очима неким колегама који су били на снимању. И жао ми је што пандемију нисмо успели раније да ставимо под контролу, јер бисмо онда били сви заједно са свим уметницима, музичарима, пријатељима и да би заправо ове године студио био пун свих медицинских радника, јер су они заслужили највећу пажњу“, каже Косјерина.

Да смо живи и здрави!

Ситуација је била таква да је екипа РТС-а била срећна што је уопште могла да се састане и да сними део програма. Сви су били опрезни, али делимично и оптерећени, што је нормално у оваквој ситуацији, но срећом, сви су остали здрави.

„Свечане тоалете нису изостале ни ове године, али су уз њих ишле и маске. Тако да нам је то био један нови модни додатак на снимањима“, напомиње Винка Мариновић.

„Ово је била и одлична прилика да се сви још једном увере у богатство наше музичке баштине. Уживали смо у послу и надамо се да ће и гледаоци уживати јер смо се потрудили да без обзира на ситуацију он буде леп ове године“, сматра гошћа Јутарњег програма, Драгана Косјерина.

Новогодишњи програм почиње 31. децембра у 21 час и трајаће до дуго иза поноћи. Поред тога, гледаоци РТС-а ће имати прилике да прате и разне празничне емисије у складу са атмосфером која следи и после Нове године, па све до после Божића, као и за Божић. Имаће прилике да чују најлепше домаће песме, да погледају путовање кроз шест деценија телевизије и да уз осмех и веру да ће бити боље, испрате ову годину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи