Читај ми!

За само недељу дана 20.000 гледалаца погледало „Викенд са ћалетом“

И поред строгог поштовања препоручених мера предострожности, већ у првој недељи приказивања, домаћи филм редитеља и сценаристе Мирослава Момчиловића „Викенд са ћалетом“ привукао је велики број љубитеља седме уметности.

Биоскопски домаћи хит Викенд са ћалетом редитеља и сценаристе Мирослава Момчиловића остварио је у првој недељи приказивања сјајну гледаност од 20.000 посетилаца.

Тужна комедија са Ненадом Јездићем, Банетом Видаковићем и младим глумцем Васом Вранешом у главним улогама нашла се на репертоару домаћих биоскопа протекле недеље, 29. октобра када је премијерно приказан у престоничким биоскопима, а потом и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Краљеву, Подгорици и у осталим градовима широм Србије, Црне Горе, Републике Српске одржавајући тиме наду да и у тешким околностима, уз све препоручене мере предострожности, културна делатност и филмска индустрија и даље опстају и не клону.

Филм о сусрету оца и сина, средовечног београдског криминалца Кашике и једанаестогодишњег лепо васпитаног момка Огија, који за само један викенд покушавају да надоместе све оно пропуштено, изнедрио је и прегршт упечатљивих реплика, најчешће изговорених од стране главног лика – „У животу или јашеш или те други јашу“,"Хоће клавир да те брани сутра кад те неко нападне на улици“,„Прво ћеш да научиш да се бијеш па ћеш онда да свираш клавир“... 

О својој улози и актуелном филму глумац Ненад Јездић истиче: „Било ми је јасно од првог сусрета са сценаријем, да никада нисам имао овакву улогу у каријери, да нисам био део луђег и раскошнијег филма“.

Тврац успешних филмова Кад порастем бићу Кенгур, Седам и по, Чекај ме ја сигурно нећу доћи, Смрт човека на Балкану, Смрдљива бајка, редитељ и сценариста Мирослав Момчиловић, донео је пред биоскопско платно још једну комичну причу, намењену различитим узрастима и широкој публици.

„Желим да покажем однос њих двојице – сина, који се тек спрема да закорачи у свет и оца који је на заласку, у резимирању, турбулентог, наизглед луксузног, а у основи туробног, мучног и доброј мери промашеног живота. Али нити он може да врати живот уназад, нити дечак може да има другог оца. То је тај отац и то је тај живот, један једини“, истиче Момчиловић.

У осталим улогама нашла су се и многа друга истакнута имена домаћег глумишта: Миодраг Мики Крстовић, Ања Алач, Борис Миливојевић, Катарина Радивојевић, Светлана Цеца Бојковић, Срна Ланго, Ана Радовић, Марко Гверо, Бојан Лазаров, Зоран Вукајловић и Миљан Давидовић.

Продуцент филма је Игор Турчиновић, директор фотографије Далибор Тонковић, сценограф Борис Дехељан, костимографкиња Јелена Петровић, а монтжер Петар Јаконић.

Филм је подржан од стране Филмског центра Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи