"Silent Movies" на „Београдском манифесту“

Током тродневног фестивала манифестација „Београдски манифест“ публика ће моћи да види 12 остварења међу којима су „Вук“, „Ничије дете“, „Бели бог“, „Левијатан“. Посетиоци ће моћи да разговарају са Тамаром Драгичевић, Вуком Ршумовићем и Пуришом Ђорђевићем.

У оквиру првог фестивала манифестација, дестинација и дегустација „Београдски манифест“, који ће бити одржан у Горњем и Доњем граду Београдске тврђаве од 22. до 24. маја, посетиоци ће моћи да уживају у биоскопу на отвореном у форми "Silent Movies".

Филмови ће бити приказивани на екрану величине шест пута четири метра, а за посетиоце су обезбеђене бежичне слушалице, рекли су Танјугу организатори фестивала.

Заинтересовани ће бесплатно моћи да погледају 12 награђиваних актуелних филмских остварења.

У зони Поново ради биоскоп своје програме представиће ФЕСТ, Кидс Фест, Фестивал ауторског филма, Палић филм фестивал, „Синема сити“, Београдски фестивал краткометражног и документарног филма, Фестивал филмског сценарија - Врњачка Бања.

Сваки дан „Манифеста“ ће бити започет дечијим филмом, док ће у току дана бити приказана остварења: Туриста (Рубен Естлунд), Левијатан (Андреј Звјагинцев), Бели бог (Корнел Мундруцо).

Сваке вечери од 21 сат ће бити приказани најбољи филмови овогодишњег ФЕСТ-а: Вук (Наџи Абу Новар), Ничије дете (Вук Ршумовић) и Дивље приче (Дамијан Сифрон).

У петак, 22. маја гост фестивала ће бити глумица Тамара Драгичевић, дан касније посетиоци ће моћи да разговарају са редитељем Вуком Ршумовићем, а 24. мај је резервисан за дружење са Пуришом Ђорђевићем.

На „Београдском манифесту“ ће преко 15 фестивалских целина бити представљено најлепше из српске кухиње, туризма, филмске уметности, музике, плеса, природе и креативних идеја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи