Читај ми!

Најбољи филм „Човек птица“!

По четири Оскара отишла у руке аутора филмова „Човек птица“ и „Гранд Будапест хотел“! Три главне статуете за „Човека птицу“, то јест у рукама Алехандра Гонзалеса Ињаритуа – за продукцију најбољег филма, режију и најбољи оригинални сценарио. Глумачке награде Америчке филмске академије освојили Џулијан Мур, Патриша Аркет, млади Еди Редмејн и Џеј Кеј Симонс.

Најбољи филм „Човек птица“! Најбољи филм „Човек птица“!

06.04 – Двоструки оскаровац Шон Пен: „Најважнија награда вечери Човеку птици!“

05.55 - Напокон позлаћена статуета за Џулијан Мур! Пета номинација и први Оскар за 54-годишњу Американку која је била бриљантна у улози жене оболеле од Алцхајмерове болести у остварењу И даље Алис.

05.49 – Изузетан глумац у главној улози у прошлогодишњим остварењима био је 33-годишњи Енглез Еди Редмејн у филму Теорија свега. Прва номинација и први Оскар! 

05.41 – Други Оскар вечерас за мексичког синеасту! Добитник признања Америчке филмске академије за најбољу режију отишао у руке Алехандра Гонзалеса Ињаритуа, аутора филма Човек птица.

05.34 – Опра Винфри каже да је сценарио најбоље адаптирао Грејем Мур за филм Игра кодова.

05.30 – Еди Марфи излази на сцену да најави номиноване у категорији оригинални сценарио. Победник Алехандро Гонзалес Ињариту и Човек птица.

05.22 – Најбољу оригиналну музику у протеклој години имало је остварење Гранд Будапест хотел! Осма номинација и први Оскар за Александра Деплаа.

05.16 – Лејди Гага изводи сплет нумера у част филму Моје песме, моји снови, који је снимљен пре пола века. На бини и Џули Ендруз. 

05.05 – Према оцени чланова Академије, од пет песама које смо чули током вечери, Оскара за најбољу оригиналну песму заслужила је управо изведена композиција Џона Леџенда и Комона Glory.

04.58 – Пети кандидат за Оскара за оригиналну нумеру песма Glory из филма Селма. На бини Долби театра Џон Леџенд и Комон.

04.50 – Најбоље дугоментражно документарно остварење Citizenfour.

04.43 – Изванредну монтажу 2014. године имао је филм Ритам лудила, Оскара добио Том Крос.

04.35 – Џенифер Хадсон певала у ревијалном делу вечери. 

04.25 – Добитник Оскара за фотографију је Емануел Лубецки за рад у филму Човек птица.

04.21 – Филму Гранд Будапест хотел Оскар за сценографију.

04.09 – Зои Салдана и Двејн Џонсон уручују признања за најбоље анимирано остварење продуцентима цртаћа Big Hero 6.

04.07 – Филм Feast тријумфовао је у категорији кратких анимираних остварења.

04.02 – Вансеријске визуелне ефекте имао је филм Међузвездани.

04.00 – Grateful, песму из остварења Beyond the Lights, изводи Рита Ора.  

03.51 – За најбољу глумицу у споредној роли проглашена је Патриша Аркет за улогу у филму Одрастање. Честита јој и уручује позлаћену статуету Џаред Лето.

03.46 – За микс звука награђени су чланови тима остварења Ритам лудила, Крег Ман, Бен Вилкинс и Томас Курли. Први Оскар за Америчког снајперисту, за монтажу звука.  

03.42 – Шок за гледаоце и присутне у Долби театру – Харис је изашао на бину само у доњем вешу јер је „имао тешкоћа током паузе“. 

03.35 – Трећи музички интермецо и песма I'm Gonna Miss You из филма Glen Campbel: I'll Be Me.  

03.24 – Признање Академије за најбољи кратки играни филм освојило је остварење The Phone Call, Мета Киркбија и Џејмса Лукаса. У категорији кратких документарних остварења тријумфовало је дело Crisis Hotline: Veterans Press 1.

03.16 – Марион Котијар најављује Everything Is Awеsome, оригиналну песму из филма Лего.

03.13 – Ширли Меклејн представила је три кандидата за најбољи филм: Одрастање, Теорија свега и Човек птица.

03.08 – Најбољи филм ван енглеског говорног подручја је остварење Ида пољског редитеља Павела Павликовског!

03.00 – Рис Видерспун уручила је Оскара за најбољу шминку и фризуру члановима екипе филма Гранд Будапест хотел – Френсис Хенон и Марку Кулијеу. 

02.56 – Џенифер Лопез и Крис Пајн уручују признање Академије за најбољу костимографију. Награђена је Милена Канонеро за костим у филму Гранд Будапест хотел

02.49 – Звезда Педесет нијанси – Сива, Дакота Џoнсон најављује извођење прве песме номиноване за Оскара: "Maroon 5" и Lost Stars из остварења Begin Again.   

02.42 – Први Оскар 87. доделе завршио је у рукама Џеј Кеја Симонса, за улогу у филму Ритам лудила (Whiplash)! Прва номинација и тријумф за 60-годишњег Американца.

02.39 – Оскаровка Лупита Нјонго ће уручити Оскара за најбољу споредну мушку улогу. 

02.31 – За почетак музичка нумера коју изводи Нил Патрик Харис. Придружила му се Ана Кендрик. А убрзо стиже и Џек Блек. „Покретне слике, милиони пиксела на екрану...“ певају Нил и Ана.

02.30 – Свечана додела награда Америчке филмске академије је почела!

02.24 – Узбуђење расте. Минути нас деле од почетка највећег годишњег дешавања у Холивуду.  

02.12 – (Заједно) на црвеном тепиху супарнице Фелисити Џоунс и Рис Видерспун, кандидаткиње за Оскара за главну женску улогу.

02.02 – У трци за Оскара за глумицу у споредној роли Лору Дерн подржава отац, познати глумац Брус Дерн.

01.40 – Узбуђена Марион Котијар стиже на време да заузме место како би мирно сачекала одлуку Америчке академије да ли је заслужила другог Оскара.

01.28 – Прва номинација за Оскара могла би и да донесе ово важно признање. Мајкл Китон је спреман да постане глумац године!  

01.20 – Кантаутор Џон Леџенд се нада Оскару у категорији за најбољу оригиналну песму. Нумеру Glory извешће током доделе са хип-хопером Комоном, са којим је и написао песму из филма Селма.

01.12 – На холивудску најважнију свечаност почели да пристижу и музичари. Адам Левин брани боје поп-рок правца, наравно, у пратњи супруге.  

01.02 – Стив Карел, коме је улога у остварењу Foxcatcher донела прву номинацију за Оскара, одлично је расположен пре почетка доделе.  

00.53 – Овако важан догађај не може да прође без глумице о којој се већ недељама прича због улоге у екранизацији еротског романа Педесет нијанси – Сива, Дакоте Џонсон. На доделу Оскара дошла је са мајком Мелани Грифит.   

00.46 – Звезда је све више у Долби театру, стигао је и кандидат за Оскара за споредну улогу Итан Хок са супругом.

00.23 – Пред фото-репортерима се појавио и домаћин свечаности, комичар Нил Патрик Харис.

23.44 – Патриша Аркет, која се нада Оскару за споредну улогу, стигла је прва на црвени тепих испред Долби театра.  

23.03 – Три и по сата пре почетка најгламурознијег догађаја у Холивуду скоро све је на свом месту!

Најуспешнији филмски радници протекле године, надали су се синоћ најпрестижнијем признању – Оскару.

Академија је ове године деделила позлаћену статуету у 24 категорије.

Потврду бриљантног рада с нестрпљењем су ишчекивали редитељи, глумци, сценаристи, директори фотографије, костимографи...

О томе ко су фаворити 87. доделе било је много речи претходних недеља.

Највише шанси, због највише номинација – по девет – имала су остварења Човек птица и Гранд Будапест хотел. Ова два филма су и награђена са по четири Оскара. 

Стручњаци су предвиђали да ће Џулијан Мур отићи из Долби театра са позлаћеном статуетом, док је међу главним глумцима најчешће било помињано име Мајкла Китона.

Иако је Патриша Аркет фаворит у категорији глумица у споредној роли, конце јој је лако могла помрсити Мерил Стрип, апсолутна рекордерка по броју номинација за Оскара – укључујући ову има их 19!   

Најгламурознију ноћ Холивуда једва је чекао и комичар Нил Патрик Харис, који се први пут нашао у улози домаћина.

Двострука оскаровка Кејт Бланчет уручила је најбољем колеги позлаћену статуету, док је глумац Џаред Лето, прошлогодишњи добитник признања Америчке филмске академије, обрадовао једну од колегиница номинованих у категорији споредне глумице.

Међу бројним презентерима били су Двејн Џонсон, Бен Афлек, Скарлет Јохансон, Никол Кидман, Еди Марфи, Лијам Нисон, Гвинет Палтроу, Мерил Стрип, Опра Винфри.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи