„Сен Лоран“ отвара 43. ФЕСТ

Остварење о славном креатору Иву Сен Лорану у режији Бертрана Бонела свечано отвара 43. ФЕСТ, сазнаје РТС. Београдска ревија филмова почиње 27. фебруара и траје до 8. марта. Овогодишњи слоган: „У сазвежђу победника“.

Раскошан филм за почетак београдског фестивала о непоновљивом модном револуционару кога су волеле многе филмске диве од Грејс Кели до Катрин Денев и који је креативност подредио женама служећи њиховим силуетама, ставовима, животима.

У сценаристички и визуелно упечатљивом делу редитељ Бертран Бонело је на великом платну демистификовао модног мага.

Шта мислите шта би Сен Лоран рекао за ваш филм, да ли би био задовољан?

„Разговарао сам са Катрин Денев пријатељицом Ива Сен Лорана. Рекла ми је да би му се сигурно допао“, каже Бонело.

Интригантни француски глумац Гаспар Улије, бриљантно је на великом платну предочио већи део живота великог уметника.

Ив Сен Лоран није само познато име, већ и сложена личност. Коментаришући изазове са којима се суочио, Улије каже: „Комплексност и разноврсност лика богатог парадоксима и контрастима подстакли су ме да у свему томе нађен јединствен ентитет. Стварао је моду данашњице и био заслужан за њену демократизацију.“

Филм Сен Лоран био је француски кандидат за Оскара. Та национална кинематографија је за предстојећу доделу Америчке филмске академије номинована у чак седам категорија.

„То је доказ да француски систем не помаже само француску продукцију, већ и копродукције и целокупну европску кинематографију. Можемо бити поносни на то што је француска филмска продукција централни систем и окосница европске кинематографије“, наводи Жан-Пол Салом, председник Унифранса.

Захваљујући предстојећем београдском ФЕСТ-у, српска публика биће у прилици да види чак 16 нових наслова - од савремених, историјских и ратних драма, прича из Француске, али и Чеченије и Северне Африке, до адаптација класичне литературе. Реч је о филмовима који су светске премијере имали у Кану, Венецији, Торонту, Локрану.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи