„Нашем телу“ номинација за „европског Оскара“

Краткометражно дело „Наше тело“ Данета Комљена, премијерно приказано у званичној селекцији филмског фестивала у Ротердаму 25. јануара, номиновано је за награду Европске филмске академије, познатију као „европски Оскар“.

Дане Комљен осим режије потписује и слику, звук и монтажу краткометражног филма Наше тело. Како се наводи у саопштењу куће „Дарт филм“, остварење је настало у сарадњи са Џејмсом Латимером који је написао текст, а за продукцију су задужени „Дарт филм“ и „Кино глаз“ из Београда.

Као један је од најперспективнијих младих редитеља у региону Комљен је аутор више кратких филмова који су приказани на више од 80 домаћих и међународних филмских фестивала.

Ја већ јесам све оно што желим да имам приказан је на Канском фестивалу 2010. године, у селекцији Cinéfindation где је освојио трећу награду, док је Тјелесна функција имала регионалну премијеру на Сарајево филм фестивалу 2011. године и освојила награду Атлантик групе, а међународно признање на фестивалу у Ротердаму 2012. године.

Комљенов експериментални филм Ситна птица премијерно је приказан 2013. године на фестивалу ФИД Марсеј у Француској, а у августу прошле године, још један Комљенов кратки филм Вишак вјетра премијерно је приказан у конкуренцијама Филмског фестивала у Локарну и Сарајево филм фестивала.

Овај уметник приводи крају и снимање свог првог дугометражног играног филма Прије непријатељства.

Филм у којем су главне улоге поверене Борису Исаковићу и Бобану Калуђеру, настаје у заједничкој продукцији „Дарт филма“ и „Кино глаза“ из Београда, продукције „Про.ба“ и „Визарт“ из Босне и Херцеговине и "Code Blue" из Црне Горе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи