Читај ми!

Затварање „Кустендорфа“

За мање од сат времена у Дрвенграду на Мокрој гори почеће церемонија свечаног затварања 8. „Кустендорфа“ и уручење награда „Златно“, „Сребрно“ и „Бронзано јаје“. О најбољима у такмичарској селекцији одлучивао је међународни жири: Аманда Невил, извршни директор Британског филмског института, и продуценти Клоди Осар и Алекс Гарсија, а о награди „Вилко Филач“ за најбољу фотографију – Иштван Борбаш и Горан Воларевић.

Током шест дана фестивала, млади аутори су учили од најбољих. Редитељи и продуценти филмова који су обележили историју светске кинематографије и актуелних остварења која освајају награде, говорили су о суштини седме уметности.

Између осталог студентима су открили да је снимање филма врло прецизна и контролисана ствар, да су филмске екипе у Европи брже од америчких и да је режија све, и вођење породице и вођење државе.

„Видели смо различите филмове, открили да млади људи имају неке нове идеје, што није лако. Постоје различити начини снимања, глуме, али прича увек мора да буде перфектна, јер је она центар свега“, рекао је члан жирија Алекс Гарсија.

„Селекција је била занимљива, гледали смо добре кратке филмове. На младе ауторе утиче то одакле долазе и говоре о ономе шта им се дешава“, објашњава Клоди Осар, један од чланова жирија.

Кустендорф је остао доследан својој идеји да ствара ту непосредност између младих људи и старијих великих аутора“, каже Дуња Кустурица, селектор такмичарског програма.

А пошто је Кустендорф познат по добрим журкама на крају фестивала, ове године госте очекује специјалан гост – певачица народне музике Лепа Лукић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи