Читај ми!

Три домаће премијере на „Синема ситију“

Комедија „Смрт човека на Балкану“, играни филм „Јелена, Катарина, Марија“ и драма „Зверињак“ имаће домаћу премијеру на „Синема ситију“. Фестивал почиње 16. јуна у Новом Саду.

Премијере три српска филма биће одржане у оквиру такмичарске селекције „Национална класа" на фестивалу „Синема сити", који почиње 16. јуна у Новом Саду.

То су ново остварење награђиваног редитеља и сценаристе Мирослава Момчиловића, црна комедија Смрт човека на Балкану, затим дебитантски играни филм угледног позоришног редитеља Никите Миливојевића Јелена, Катарина, Марија, настао по роману „Њујорк, Београд" Душана Микље, као и Зверињак у режији Марка Новаковића, по драми Душана Спасојевића која се дешава у малом српском селу на обали Дрине.

Осим премијерних остварења, за фестивалске награде такмичиће се још шест домаћих филмова који су већ приказивани у биоскопима у протеклих годину дана.

У селекцији су Клип Маје Милош, Парада Срђана Драгојевића, Практичан водич кроз Београд са певањем и плакањем Бојана Вулетића, Шешир професора Косте Вујића у режији Здравка Шотре, Устаничка улица Мирослава Терзића и Жућко - прича о Радивоју Кораћу у режији Гордана Матића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи