Лисабон је најбоља кулинарска дестинација у Европи – одлучила је светска заједница кулинара

Главни град Португалије проглашен је за најбољу кулинарску дестинацију у Европи, на годишњој додели награда „World Culinary Awards“, одржаном у Дубаију.

Лисабон је најбоља кулинарска дестинација у Европи – одлучила је светска заједница кулинара Лисабон је најбоља кулинарска дестинација у Европи – одлучила је светска заједница кулинара

Град Лисабон познат је по својој богатој култури, задивљујућој архитектури, брдовитом градском пејзажу и храни. Ако сте икада посетили португалску престоницу, знате да њене улице почињу да миришу на слатку ванилу у раним јутарњим сатима док пекари спремају различита пецива, укључујући чувену паштел де нату.

Сваке године се одржава такмичење које има за циљ промоције глобалне кулинарске културе и подстицање гастрономског туризма.

У трци за ово престижно кулинарско признање нашли су се Париз, Лондон, Барселона, Беч, Фиренца и Копенхаген.

Победнике бирају кулинарска заједница, стручњаци из области индустрије и потрошачи у складу са званичним правилима организације.

Награда се додељује за квалитет гастрономије по којој је Лисабон познат. Локална економија је све више препознатљив фактор Лисабона, а гастрономија у великој мери доприноси квалитету туризма“, рекао је Карлос Моедас, градоначелник Лисабона на конференцији за медије.

Лисабонска
кухиња позната је по својој разноликости и квалитету хране

Град има седамнаест ресторана са једном и две Мишелин звездице, који се налазе у туристичким брошурама.

Награђени су и неки од кафића и пекара признањем које додељује Food and Vine.

Порто је други португалски град који је освојио награду за најбољу европску кулинарску дестинацију у настајању. Он је други град по величини у Португалији познат по чувеним винима и посебном кулинарском наслеђу, где посетиоци могу да уживају у врхунским ресторанима који такође имају Мишелин звездице.

Иначе, у САД за најбољи кулинарски град проглашен је Лос Анђелес.

петак, 18. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи