Читај ми!

Црвено, жуто, зелено и бело треба да буде у нашем тањиру

Шта јести, а шта избегавати наредних дана? Да ли је битно шта једемо када је напољу топло, како да се освежимо?

„Треба водити рачуна о свом здрављу, и чим се нешто у организму промени треба да се запитамо шта се то десило. Чињеница је да храна јесте та која нас уводи у наше визуелне проблеме, умор, кожа, вишак килограма. Морамо да водимо рачуна о себи и својим оброцима. На свака четири сата треба нешто појести“, рекла је Милка Раичевић, нутриционисткиња.

Напомиње да уколико је наш организам здрав, сам ће нам дати сигнал шта му се једе. Када је топло време треба узимати храну која је богата водом. Треба уносити довољно течности, а све то треба поткрепити физичком активношћу. Црвено, жуто, зелено и бело треба да буде у нашем тањиру.

Истиче да је јагода воће које чува наш ум, ментални склоп, тело и кожу. Има малу калоријску вредност, а препорука је да се дан почне са воћем и житарицама. Цвекла је корисна, одржава нам крвни притисак у равнотежи. Треба је јести сирову.

„Када је топло препорука је да се пију топли чајеви и једу топле супе. Тада нема топлотних удара. Добро је конзумирати храну која је собне температуре, јер то треба нашем организму. Ако је нешто хладно, организам мора да потроши додатне ензиме да би се одбранио од температурног шока.

Не претерујте у храни, постоји редослед

„Ту постоји број 5: две воћке и три пута поврће током дана. Мера воћа је шака. Када су у питању салате, важно је додати лимун. После салате треба појести супу, па онда главно јело“, истиче нутрициониста.

Како до савршене линије

„Постоји нешто што је закон за наше тело – не смемо да будемо гладни, јер организам пати. Једите, али водите рачуна о количини хране, тако се килограми не повећавају. Нисам за смути са пет врста воћа. Треба узимати кефир, довољно воде, млечне производе. Треба ослушкивати свој организам“, истакла је нутриционисткиња. Освестите своје потребе, немојте се одрицати хране. Сан, смех, супа, сирова храна, спорт. То је рецепт“, рекла је Милка Раичевић.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара