Читај ми!

Како изгубити килограме, а не нарушити здравље

Ближи се лето. Држите дијету,али вага никако да покаже да сте смршали. Шта саветују стручњаци, како до здравог губљења килограма.

Период у коме смо јели масну и тешку храну и мање вежбали, оставио је последице. Неки су добили и који килограм више. Како овог лета поново да обучете омиљену хаљину, сукњу или панталоне... Како здраво доћи до мањег конфекцијског броја?

„Саветујем да се током целе године припремамо за лето и да увек водимо рачуна да здраво живимо. Тако нећемо имати проблем да за два месеца брзо смршамо. Они који желе да смршају треба да се хране уравнотежено, балансирано, да једу више воћа, поврћа, житарица. Та функционална храна,

својим ефектом дијетних влакана и солубилних и несолубилних може да делује, да дође до ресорпције

и смањеног скока и шећера и масноћа у крви, да они остану искоришћени, а да ми нисмо гладни. То значи да морамо да избегнемо смути, уситњену и самлевену храну, јер на тај начин губимо дијетна влакна“, истакла је професорка Димитријевић Срећковић.

Колико недељно можемо да изгубимо килограма, а да не угрозимо здравље?

„Идеално би било пола килограма до један килограм, што би на месечном нивоу значило два до четири килограма.

Јер све што би било преко тога, било би опасно. Дошло би до губитка не масног ткива и мишићне масе. Срчани мишић нам је витала ендокринолог проф. др Весна Димитријевић Срећковић.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво