Читај ми!

Фестивал здравља у Дому војске, без књижице, чекања и страха

По 28. пут Пролећни фестивал здравља одржаће се у Београду, 25. маја 2023. године у Дому војске Србије. Посетиоци ће моћи без здравствене књижице и чекања, да провере своје здравље, да чују предавања на актуелне теме из области медицине и посаветују се са еминентним здравственим стручњацима.

Колико заиста бринемо о свом здрављу и како да променимо неке лоше навике у Јутарњем програму РТС-а, објаснила је  др Мирјана Мићовић, председница Организационог одбора фестивала.

„Ово је до сада најбогатији фестивал у односу на претходних 27. које смо организовали. Сви који желе могу да дођу и обаве бесплатне прегледе. Испред  Дома Војске биће постављен аутобус, где ће грађани да обаве ултразвучни преглед трбушне аорте. У простору Дома војске , по штандовима, биће распоређене болнице, Домови здравља,лабораторије. Болница „Свети Сава“ радиће скрининг на моздани удар и ултразвук каротида.  Болница  „Лаза Лазаревић“ радиће прегледе на Алцхајмерову болест, деменцију, депресију", истакла је др Мићовић.

 Напомиње да ће бити организовани скрининг прегледи за оштећен слух, као и провере нивоа шећера у крви.

"На сваком од штандова лекари ће давати многобројне савете. Радиће се поревентивни прегледи кичме, стопала, колена. Медицински факултет припремио је изузетно занимљиве прегледе на специјалној ваги која израчунава састав тела.Поред здравствених установа из Београда, на фестивалу ће обављати прегледе и здравствене установе из Новог Сада, Шапца, Сокобање", рекла је др Мирјана Мићовић.

петак, 02. јун 2023.
22° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено