Читај ми!

Докторка Здравковић: Претеривање у јелу и пићу изазива пожар у организму

Опуштање током празника – како у јелу, тако и у пићу – у комбинацији са временским променама и те како може да утиче на наш организам. Претеривање са храном и пићем доводи до „пожара“ у организму, што показује и велики број људи који се претходних дана јављао за помоћ.

Претходних дана било је више последица неумереног славља. Само у Београду је обављено више од 300 прегледа, а стотину пацијената завршило је на хирургији. Углавном су то биле последице везане за неумерени унос јела и пића. Осам пацијената морало је хитно да буде оперисано“, каже директорка КБЦ „Бежанијска коса“, др Марија Здравковић.

Према њеним речима, тегобе чине претежно гастритис, панкреатитис, а неколико пацијената јавило се и због убода крпеља.

Када се претера са храном и пићем, долази до 'пожара' у организму. Највише на удару је систем органа за варење, пре свега желудац. Панкреас такође, као и кардиоваскуларни систем када се једе јака и слана храна и све то доводи до наглих скокова притиска што код особа које већ имају проблем са притиском може бити изузетно опасно“, истиче др Здравковић.

Гостовање др Марије Здравковић у Дневнику у целости погледајте у видео-снимку на почетку текста.

недеља, 30. март 2025.
13° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом