Злата Нуманагић: Спавала сам седећи због тегоба које сам имала

Да ли патите од горушице или сте приметили бол иза грудне кости? Многи овакви симптоми често могу заварати да помислимо да се ради о неком другом здравственом проблему и да не посумњамо да разлог може бити  кила на дијафрагми тј. желудачна кила. Управо овакав здравствени проблем имала је гошћа „РТС ординације", глумица Злата Нуманагић. 

На питање о томе - када је и како је све почело, и о томе колико година је глумица имала здравствене проблеме, Нуманагићева каже: „Све је почело са малим киселинама у стомаку, са желудачном киселином. Кад бих нешто појела љуто или превише хране, мислила сам да је зато што сам била пушач", објаснила је глумица и додала да је у једном тренутку одлучила да потражи помоћ лекара". 

„Гастроскопијом ми се установила хијатус хернија. Лекар је рекао да је веома стара та кила и да је могуће да се догодила током порођаја у тренутку напона", наводи глумица и додаје да је желела одмах да оде на операцију, али да јој је лекар рекао да још увек није време за то.

„Међутим, дође један тренутак у коме осетим лупање срца, као да ми је срце у грлу. Мислила сам да је аритмија или да је штитаста жлезда. Не знам о чему се ради, почињем да спавам у седећем положају, нисам могла више ни да лежим.", појашњава Злата и додаје да је након ових проблема одлучила да се поново обрати хирургу који је констатовао килу. 

„Поновили смо гастроскопију и он је рекао да је кила у међувремену толико нарасла да је потерала желудац у једњак. Због тога сам и имала тај осећај да је нешто лоше са срцем", рекла је глумица. 

Злата Нуманагић је осећала различите тегобе, у једном тренутку спавање у лежећем положају постало је отежавајуће. Лекару се обратила тек након неколико месеци од почетка ових симптома и тада јој је заказана лапароскопска операција. 

„Добијала сам различите информације, да ће можда морати са неког дела тела да ми се скида парче коже да би се продужио једњак који се у међувремену смањио.", рекла је глумица и нагласила да таква врста интервенције на крају није била потребна. 

Испричала је и како је изгледао постоперативни опоравак.

„Два месеца пијете само течно, ништа на киселој бази, могу бистре супе, али без чврстог садржаја. Иза тога долази кашаста храна" , рекла је глумица. 

Након операције и опоравка, Злата је отишла на албанску ривијеру где је провела око четири месеца. Када се вратила у Београд приметила је да је изгубила око осамнаест килограма. Како глумица каже, разлог губитка килограма била је лагана исхрана. 

„Када ме је хирург угледао, приликом редовне контроле, послао ме моментално на скенер. уплашио се да се нешто није догодило озбиљно са мном. Хвала Богу све је било у реду", присетила се глумица овога периода. 

Злата је поменула да је пре једанаест година имала и интервенцију на дојци, промену је открила током превентивног прегледа груди. Како глумица каже, тада је оперисна, а биопсија је потврдила да ова промена није била малигног типа. 

петак, 02. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару