Читај ми!

Марија Микић после три побачаја родила Ђурђу, a само неколико недеља после поново затруднела

За своју прву бебу се борила и дуго је чекала, а када се породила, већ након неколико недеља затруднела је поново. О здравственом изазову са којим се сусрела на путу да постане мама, као и на какве коментаре је наилазила када се сазнало да чека друго дете, за „РТС ординацију“, говорила је певачица Марија Микић.

Четрдесет дана након што је на свет донела ћерку Ђурђу, певачица Марија Микић је сазнала да је поново трудна. Имајући у виду здравствени проблем због кога је и прва трудноћа била изазов, Марија је ову вест прихватила као благослов.

„У једном тренутку другарица ме ухватила за руку и рекла: 'Зашто не урадиш тест на тромбофилију?' Ја сам рекла да мени нико никад није рекао за то“, присећа се Марија и додаје да је пре прве трудноће имала три спонтана побачаја.

„Када сам сазнала, то је био кључ проблема. Онда смо кренули са терапијом и одмах смо успели да одржимо трудноћу“, објашњава певачица и додаје да је пре прве трудноће имала три спонтана побачаја која је изазвао поремећај згрушавања крви, тромбофилија.

„Било ме је срамота“

Певачица је признала да јој је било тешко да јавно прича о томе.

„Било ме је срамота. Док не седнеш са неком женом и кажеш тако нешто, она ти неће рећи сама, него ће тек тада рећи: 'И мени исто.' Само када се људи поистовете са неким отвориће се о неком свом проблему“, каже Марија.

Марија открива да јој је једна од другарица рекла и да је себична јер није поделила свој проблем са другим девојкама на друштвеним мрежама, имајући у виду да оваква информација може помоћи и другим женама да можда открију исти здравствени проблем.

Како наводи, било јој је тешко да пред 200.000 пратилаца дели приватан живот. Говорећи о својим проблемима, како каже, бацила би сенку на посао и певање. Упркос свему, Марија је одлучила да отворено проговори.

Друга трудноћа као благослов

Позната певачица истиче да није очекивала да остане поново у другом стању. На наговор супруга урадила је тест и наставила са својим обавезама око бебе, а тада је од њега чула лепу вест: „Честитам! Бићете мама поново“, рекао је супруг.

Марија каже да је срећна и захвална због друге трудноће. Током прве трудноће потајно је бринула да ли ће, ако пожеле да имају још деце, успети да остане у другом стању поново.

„Схватила сам једну битну ствар која мене води кроз живот. А то је да нам онај горе дâ све што можемо да поднесемо“, каже певачица.

Марија каже да на сваке две недеље вади крв и проверава Д-димер.

„Успела сам да изгурам, без боцкања, уз неке суплементе које ми је докторка преписала у договору са мојим хематологом“, наводи Марија и додаје да свака девојка треба да се обрати свом лекару, а не да тражи савет на друштвеним мрежама.

„Не би ми у животу пало на памет да кажем неком шта сам ја пила и да неко користи моју терапију. Постоје параметри, постоје резултати, постоје патолошки налази, свачији организам је другачији. Милион пута сам нагласила да нисам доктор и да само могу да посаветујем да
урадите тај налаз“, искрена је Марија.

Непримерени коментари на друштвеним мрежама

Недуго након што се сазнало да је поново трудна и да ће на свет донети другу бебу, Марија се сусрела са негативним коментарима на друштвеним мрежама.

„Колико мораш бити несрећан да жени тако нешто напишеш, поготово жени која је у другом стању. Да ли они знају кроз шта сам прошла? Да ли они знају колико сам плакала? Да ли они знају колико сам пута молила Бога да све буде како треба“, истакла је Марија.

Срећна мама је добра мама

„Јако сам се борила да успоставим лактацију, чак сам била и у малој депресији око тога. Дотукло ме је што свом детету не могу да дам нешто што је најздравије. Урадила сам све што сам могла, није успело. Докторка ми је рекла једну битну ствар: 'Стопирај све, плакање, депресију, твоје дете ће да има све. Само срећна мама је добра мама'“, присећа се Марија Микић савета који је добила од лекара.

„У том тренутку рекла сам идемо даље, ја то не могу, тако је како је. Одједном ми се све променило, било ми је све лепше. Ђурђа је била срећнија, није више била гладна, почела је да напредује. Научила сам да је само срећна мама и добра мама и водим се тиме“, рекла је певачица Марија Микић за РТС Ординацију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 09. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару