Читај ми!

Зубара се сетимо само када нас зуб заболи

Када је реч о здрављу зуба не можемо баш да се похвалимо. Ретки су они који могу да се насмеју широким холивудским осмехом. Већина мора да покрије уста кад се смеје. Тек мало више од половине становника наше земље пере зубе више од једном дневно.

Обично се сетимо зубара када нас заболи зуб, а то није добро. Када се помисли на зубара прва асоцијација је бол.

„То је тачно“, каже проф. др Војкан Лазић са Стоматолошког факултета Универзитета у Београду. „Нажалост, наше становништво када има неки проблем, зубобољу или када дође до губитка зуба, или до инфекције, сети се стоматолога. Требало би водити рачуна о превентиви и два пута годишње одлазити код стоматолога“, додаје професор.

Истиче да децу треба едуковати код куће, још одмалена и показати им технике прања зуба.

„Стоматологија је данас напредна струка и наука. Користи се мноштво модерних материјала и нових процедура, а све у циљу побољшања и одржања оралног здравља становништва“, истакао је професор Лазић.

Напомиње да је 20. век почео са дигитализацијом у стоматологији, што се развија и дан данас.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 09. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару