Читај ми!

Уморни од славља – како се носимо са јануарском еуфоријом и депресијом

До сада смо прославили Нову годину репризу Нове године, Бадњи дан, Божић, Светог Стефана, Српску Нову годину – да ли славље може да нас умори?

После празника најчешће се осећамо уморно, међутим код неких се јавља и постпразнична депресија, тврде стручњаци.

„Свуда у свету, после празновања, после великих очекивања за нешто што ће већ сутра променити наш живот се деси и спознаја да то не иде тако лако и да за сваку промену ми морамо дугорочно да радимо, да инвестирамо много енергије и онда се код људи заправо јави та нека туга. Није то права депресија, не траје то предуго. И генерално, погледате годину, јануар је тај кад људи падну у депресију, фебруар је кратак и већ је нека најава пролећа, а с пролећа долази нека радост, буђење живота“, наводи психолог Ана Мирковић.

Јануар није само месец славља, него и испражњених новчаника. А када је новчаник празан, не помаже ни богата понуда на београдским пијацама.

До краја месеца биће још повода за славље и окупљање. Дан после пливања за Богојављенски крст, већ у петак Српска православна црква и верници прославће Светог Јована Крститеља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 09. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару