Читај ми!

Тајна веза малих пениса и спортских аутомобила

Уврежено је мишљење да мушкарци који воле да возе скупе и брзе аутомобиле надомешћују чињеницу да нису задовољни својом „обдареношћу“. Можда је стереотип, али је група психолога са Универзитета у Лондону одлучила да спроведе студију и види има ли истине у томе. Кажу да има.

Тек објављено истраживање утврдило је да су мушкарцима, који су сматрали да имају мали пенис, скупоцена и брза кола била примамљивија.

Иако студија тек треба да прође колегијалну проверу, аутори објашњавају да њени резултати постављају занимљива питања за даље испитивање.

Две стотине мушкараца између 18 и 74 година учествовало је у истраживању, током ког нису морали да скидају панталоне и доњи веш.

Уместо тога, научници су их поделили у две групе и манипулисали њима тако што су им наводно тестирали памћење представљајући им многе информације, а једна од њих била је просечна дужина мушких гениталија.

Једној групи речено је да се ради о просечној дужини од 18 центиметара, док је друга добила информацију да је у питању 10 центиметара.

Тако је већини испитаника у првој групи суптилно убачено сазнање у главу да су испод просека, док су они из друге групе стекли утисак да су обдаренији.

Када су субјекти из обе групе упитани како би оценили жељу да поседују спортски аутомобил, они који су мислили да су „мањи" изразили су већу жељу за поседовањем неког скупог четвороточкаша. Занимљиво је да је та жеља била још јача код оних са више од 30 година.

„Веза између вожње брзог спортског аутомобила и малог пениса је широкораспрострањено друштвено мишљење, о ком су дискутовали и академици од Фројдијанских аналитичара до еволутивних теоретичара. Први пут смо сада показали да је то мишљење утемељено у психолошкој истини“, наводи се у закључку студије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
20° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару