Читај ми!

Савет кардиолога - више одмора, мање хране и доста сна

Пролеће усред зиме утиче на наш организам. Проф. др Предраг Митровић кардиолог Ургентног центра Србије, објаснио је како да заштитимо свој организам.

Сваког дана Ургентни центар прими око 600 пацијената. Ко су пацијенти који најчешће траже помоћ?

"За ове празничне дане било је много више механичких повреда, туча, преједања, прекомерног уноса алкохола, као и болести које се јављају због недовољног сна", рекао је проф. Др Предраг Митровић.

Истиче да температура ваздуха која није очекивана у овом периоду године утиче на пацијенте који су обично у ово доба године стабилни здравствено. Поремећаји притиска и температуре ваздуха утичу на наш организам. Неконтролисано расте крвни притисак, а ту је и погоршање астме, плућних болести, инфаркти миокарда.

"Хипертензија доминира када су у питању кардиоваскуларне болести. Окидачи код срчаних болесника су временски услови који се мењају током дана. Треба пратити савете лекара. Брзина прилагођавања организма на ове временске прилике је индивидуална. Просек не постоји, треба контролисати притисак чешће, а терапију не треба смањивати на своју руку", рекао је професор Митровић.

Напомиње да је бол, било које врсте у нашем организму најава да нешто није у реду. Треба одмах потражити лекарску помоћ. Савет је више одмора, мање хране и доста сна.

уторак, 10. септембар 2024.
20° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару