Читај ми!

Науком до што боље дијагностике - јубилеј Института за медицинска истраживања ВМА

Институт за медицинска истраживања ВМА обележава 70 година рада и јубилеј обележава свечаном академијом, промоцијом посебне монографије, и филмом рекапитулације седам деценија постојања.

На Институту ради око 25 здравствених радника а у текућој години, објавили су 26 научних радова у стручним часописима, док такође спроводе низ пројеката.

„Институт има три делатности, научно-истраживачки процеси, дијагностичка делатност и настава", рекао је за РТС др Иван Станојевић, начелник Института, и додао да данас наставни кадар Института држи преко хиљаду часова активне наставе на 20 предмета, док је дијагностика углавном базирана на имунолошким и генетским истраживањима.

Тренутно је 11 пројеката активно на Институту, а током свих седам деценија било их је око 50.

„Истраживачки процеси су трновити, мукотрпни процеси који трају, а на крају добијете један мали али квалитетан закључак. Сви ти закључци су мали делови једне огромне слагалице коју треба тек склопити", објаснио је др Станојевић.

Говорећи о будућим плановима, др Станојевић је нагласио да је важан рад на томе да резултати научних истраживања буду примењени у дијагноститици која се осавремењује.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару