Читај ми!

Настасја Недимовић дан после порађаја сазнала да има канцер: Данас свим силама помажем другима

Некадашњој ватерполо репрезентативки Србије Настасији Недимовић током трудноће откривено је да има карцином. Недимовићева за РТС открива шта јој је помогло у излечењу, како се носити са негативним емоцијама и колико је подршка породице важна.

Настасја Недимовић је бивша ватерполо репрезентативка и мама. Са 25 година рађа ћерку Нију, а после годину и по дана поново остаје трудна. Током четвртог месеца трудноће, једне ноћи, осетила је чудан бол у леђима. Рекли су јој да је анемија и да ће проћи.

Лекари њеној породици саопштавају да Настасја, која је у том тренутку у седмом месецу трудноће, има најтежи облик канцера, као и да ће је породити царским резом првог дана осмог месеца. Иако има најтежи облик рака, рађа потпуно здраву бебу. Сада је излечена и потпуно здрава.

„Љутња и трежњење“

Настасја Недимовић рекла је за РТС царским резом родила здраву бебу, али да јој је током порођаја сломљена грудна кост, као и ребра и пршљанови.

Наводи да је у шок соби, дан после порођаја, од супруга и брата сазнала да има карцином коштане сржи, као и да је тек после три месеца први пут видела бебу.

„Шок, неверица, љутња, бес, микс емоција се догоди, али и трежњење. Супруг ми је представио то као нешто што ћемо да победимо. Дао ми је додатну снагу“, прича Недимовићева, шест година након што је чула дијагнозу.

Према њеним речима, велики део излечења била је вера и подршка породице. „Њихови погледи су говорили да ћу да успем, а да не говорим о подршци за бригу о деци“, додаје Недимовићева.

Зашто не треба „гуглати“ о болести

Недимовићева каже и да јој је психички теже пала одвојеност због лечења рака од бебе, као и ћерке која је тада имала непуне две године. „Фокусирала сам се да њима буде добро, али сам бринула и о себи, јер да би они били добро, морају да имају мене здраву“, прича гошћа Јутарњег програма.

Додаје да је у моментима, како је одмицало лечење, претраживала на интернету о болести, те да је због тога имала и нападе панике. „Без разлога сам себи нанела панику, нервозу и анксиозност“, наводи Недимовићева, која не препоручује да се о болестима информишемо преко интернета.

Преко Инстаграма помаже другима

Настасја Недимовић је покренула и Инстаграм страницу под називом Cancer influenser, коју прати више од 100.000 људи. „Трудим се да свим силама, оно што сам примењивала последњих шест година, предочим другим људима. Причам колико су важни сан, физичка активност, боравак у природи, смех и љубав, што утиче на наш организам“, прича Недимовићева.

Каже да не једе индустријски прерађену храну, те да је појачала конзумацију воћа, поврћа, орашастих плодова, семенки, рибе и јаја. „У моменту када сам чула за дијагнозу, рекла сам шта нећу да једем, месо, бело брашно, шећер. Страх је био добар у том моменту и покретач", прича Недимовићева.

После ове тешке болести, каже, научила је да „ништа не може инстант и преко ноћи“. „Моја спортска дисциплина била је кључна у току опоравка. Потребно је наћи у себи огромну жељу за животом. То је кључни фактор за оздрављење“, поручује Настасја Недимовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 11. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару