Читај ми!

Београд ће угостити најеминентније стручњаке Европског удружења васкуларних хирурга

У Београду су се окупили васкуларни хирурзи из Европе на састанак Европског удружења за васкуларну хирургију који обухвата предавања и радионице. Шта доноси српском здравству и шта последњих година бележе васкуларни хирурзи, говори професор др Мирослав Марковић.

Европско удружење васкуларних хирурга је једно од два до три најзначајнија васкуларна удружења у целом свету, напомиње професор Марковић. Национално удружење кардиоваскуларних хирурга Србије има партнерски, равноправан однос са овом организацијом.

„У наредна два дана имаћемо прилику да нам водећи људи из ове организације гостују у Београду и имају прилику да пренесу своја искуства, али и много више од тога. Ми смо већ годинама далеко од тога да будемо само пасивни слушаоци. Узимамо активно учешће у дискусији са њима, а уз то у нардна два дана биће обављена и едукација младих лекара које интересује васкуларна хирургија“, наглашава гост Дневника.

Што се тиче српског здравства, ово је једна од ређих прилика да лекари у нашој земљи добијају ексклузивну прилику да у много већем броју буду информисани од стране најугледнијих светских стручњака, уместо да сами иду по свету по конгресима где су трошкови знатно већи, јер је готово немогуће послати 150 људи на један конгрес, напомиње професор.

„Српска васкуларна хирургија је у последњих 20 година направила огромне помаке и заузела је, без лажне скромности, једно од водећих места у области отворене васкуларне хирургије. Клиника за ендоваскуларну хирургију УКЦ Србије је установа са највећим бројем отворених хируршких процедура у васкуларној хирургији. Последњих десетак година смо направили крупне кораке у освајању ендоваскуларне хирургије", истиче проф. др Мирослав Марковић.

среда, 11. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару