Читај ми!

Српски онколози са руским колегама у борби против канцера

У борби против малигних болести Институт за онкологију и радиологију Србије убудуће ће имати помоћ и подршку стручњака највећег онколошког центра у Русији. Уговор о сарадњи предвиђа размену искустава, усавршавање наших младих лекара у Санкт Петербургу и научну сарадњу.

Од оснивања, Институт за онкологију и радиологију Србије, никада није имао више радиотерапијских апарата. Само прошле године, на Институту је било хоспитализовано близу 9.000 пацијената и урађено је 20.000 хемотерапијских циклуса.

„Институт је добио нове апарате, тренутно имамо шест нових радиотерапијских апарата, треба још две да добијемо и поред тога у три смене се зраче пацијенти, добили смо нови магнет, магнет преко које се планира зрачење, нови апарат за нуклеарну медицину, тако да је доста нових апарата стигло“, каже Милан Жегарац са Института за онкологију и радиологију Србије.

Убудуће против малигних болести Национални институт Србије и Онколошки центар у Санкт Петербургу крећу заједничком сарадњом.

„Само амбулантно, имамо око 30.000 прегледа годишње и урадимо преко 15.000 операција. Наша сарадња ће подразумевати медицински стручни део, размену стручњака и усавршавање младих лекара, а уговор предвиђа и научну сарадњу“, истиче Светлана Григорјева са Онколошког центара у Санкт Петербургу.

„Свакако је корисно како и са Руском федерацијом тако и са свим другим пријатељима из Европе да разменимо наша искуства“, додаје др Милан Жегарац.

Гости из Русије сазнали су да је у плану изградња нове зграде – Онкологије 2, да што више пацијената добије помоћ у Дневној болници. Руски стручњаци сутра потписују уговор и са Клиником за неурохирургију Клиничког центра Србије.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи