Читај ми!

„МК група“ и АИК банка донирале 100.000 евра за будуће маме

У оквиру регионалног пројекта „Подршка породици“, „МК група“ и АИК банка реализовале су донацију вредну 100.000 евра упућену Болници за гинекологију и акушерство КБЦ „Др Драгиша Мишовић“.

Донација је искоришћена за набавку најсавременијег лапароскопског стуба, који ће се користити у различитим гинеколошким захватима. Посебну примену имаће у лечењу стерилитета, како би жене које из целе Србије долазе у КБЦ „Др Драгиша Мишовић“ могле да се остваре у улози мајке.

„Ово није први пут да смо примили велику донацију од компаније 'МК група' и АИК Банке. Пре само две године добили смо прекопотребну медицинску опрему у вредности од 20.000 евра, а сада у овој великој, за нас најзначајнијој донацији од 100.000 евра, обезбедили су нам лапароскопски стуб, који ће нам омогућити да уз бољу технику оперишемо преко 1.000 жена годишње у нашој здравственој установи“, изјавила је др Слађана Михајловић, управница Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ „Др Драгиша Мишовић“.

„Данас смо сведоци једне изузетности где су АИК Банка и 'МК група' препознале КБЦ 'Др Драгиша Мишовић' и њихову гинеколошку болницу као једну изузетну болницу и, самим тим, донацијом оваквог лапароскопског стуба помоћи ће пацијенткињама. Министарство здравља ће и даље снажно помагати и подржавати све установе које показују друштвену одговорност и потпомажу лечење пацијената у целој Републици Србији“, истакао је државни секретар у Министарству здравља Предраг Саздановић.

Директорка корпоративних послова „МК групе“, Александра Стојановић, рекла је да је кроз регионални програм „Подршка породици“ издвојено укупно преко 700.000 евра за породилишта у Србији, Словенији, Хрватској, Црној Гори и Босни и Херцеговини.

„У седам породилишта које смо подржали сваке године се роди око 16.000 беба. Оваквим активностима наша компанија не само да доприноси унапређењу услова у нашим породилиштима, већ пружа један озбиљан подстицај породичној политици“, додала је Стојановићева.

„Породица је у фокусу нашег система од самог оснивања, док је подршка деци и младима важан део нашег стратешког опредељења, јер су управо они наша будућност. Кроз призму породице активно подржавамо и здравствени систем. Пројектом 'Подршка породици' спајамо оба ова сегмента, уз жељу да омогућимо да се бебе у целом нашем региону рађају у што бољим условима. Веома је битно да породилишта располажу најсавременијом опремом, и да труднице и породиље добију најквалитетнију здравствену негу“, саопштила је Јелена Галић, председница Извршног одобра АИК Банке.

Програм „Подршка породици“ је прошле године проширен донацијама породилиштима, а иначе је традиционални програм за запослене који заједнички реализују „МК група“ и АИК Банка. За пет година колико траје, награђено је преко 700 породица и 1.150 беба запослених. Идеја донатора била је да у пројекат укључе цео регион, као и да подршку више не добијају само породице запослених, већ и будући родитељи у земљама у којима МК група и АИК Банка послују.

Донирано је више од пет милиона евра у протеклих пет година за бројне друштвено одговорне активности, које су примарно усмерене на децу и младе, образовање, здравство и помоћ најосетљивијим групама становништва.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи