Читај ми!

У Београду свечано отворен Европски конгрес неурохирурга

У организацији Удружења неурохирурга Србије и Европске асоцијације неурохируршких удружења у Београду је отворен Европски конгрес неурохируга "EANS 2022. Congress – Trends, Insights, Innovations: Neurosurgery beyond Technology".

Учеснике је поздравио проф. др Лукас Расулић, председник Конгреса и председник Удружења неурохирурга Србије подсетивши да је Београд изабран за домаћина још 2017. године, да је требало да буде одржан 2020, али је због глобалне пандемијске кризе одложен.

„Удружење неурохирурга је поносно на чињеницу да конгрес није отказан или претворен у онлајн догађај, чиме је још једном одато признање Удружењу неурохирурга Србије, од Европске асоцијације неурохируршких удружења (EANS)", рекао је.

Истакао је да је одлука да Београд буде домаћин конгреса заправо птоврда да су српски неурохирурзи признати и препознати у свету.

Рекао је да је овај догађај прилика за едукацију и даље усавршавање свих младих и будућих стручњака у овој области из Србије, Европе и света, на корист неурохируршких пацијената.

Организацију конгреса подржао је председник Александар Вучић, министри здравља Златибор Лончар, науке и технолошког развоја Бранко Ружић...

Лончар је истакао значај конгреса и додао да ће Удружење неурохирурга Србије бити достојан представник.

„Одлука да Београд буде домаћин потврђује да су наши неурохирурзи признати и цењени широм света. Верујем да ће скуп бити на највишем научном нивоу и уверен сам да ће и домаћи и међународни експерти од њега имати велику корист", изјавио је министар Лончар.

Новак Ђоковић: Делимо љубав према послу 

Учеснике конгреса је поздравио и најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, који је рекао да му је ово прво обраћање пред оваквим скупом и истакао задовољство што је Београд домаћин.

„Када су ме питали да дођем, запитао сам се о чему ја да говорим овде када то није моје познато поље. Али, схватио сам да заједно делимо љубав према послу, страст... Ви сте за мене хероји, ви спасавате животе", рекао је Ђоковић.

Конгрес је окупио најпознатије светске експерте из области неурохирургије и трајаће до 20. октобра.

Окупља око 3.000 учесника из земље, региона и света, а предавања ће одржати домаћи, регионални и светски експерти из области неурохирургије из више од 70 земаља.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи