Читај ми!

Отворен Имплантолошко-истраживачки центар Стоматолошког факултета

Стоматолошки факултет у Београду 74. рођендан обележио је отварањем Имплантолошко-истраживачког центра, јединственог на нашим просторима. Очекује се да допринесе афирмацији наше стоматологије у свету и донесе нова радна места.

Имплантолошко-истраживачки центар има готово пет хиљада квадрата – вежбаонице, лабораторије, хируршки блок, најсавременију опрему.

„Најсавременији хируршки блок за уградњу имплантата омогућава едукацију доктора стоматологије из области имплантологије, али такође и помоћ нашем становништву“, наводи проф. др Алекса Марковић, декан Стоматолошког факултета у Београду.

„Мислим да је улаганаје у образовање гарант успешне будућности, гарант да задржимо младе људе у Србији и гарант једне успешне земље“, наглашава Ана Брнабић, премијерка Србије.

У Центру ће на почетку радити око 50 стоматолога.

„У овом центру ћемо збрињавати имплантолошке пацијенте, пацијенте којима недостаје од једног зуба до потпуне безубости са имлантима где ће они имати много већи конфор живота. Уграђиваће се импланти од стране запослених, што од стране доктора на специјализацији и у оквиру курсева ће постојати бесплатан програм уградње имплантата“, напомиње професор Марковић.

„Омогућава праћење актуелних трендова дигиталне стоматологије и импантологије, а створени су изврсни услови и за едукацију наших стручњака, извођење клиничких студија, али и отворене могућности, што је веома драгоцено, за нова радна места за наше научнике“, истиче Бранко Ружић, министар просвете, науке и технолошког развоја.

У области стоматологије наш факултет је трећи на Шангајској листи.

„Данашњи студенти ће сигурно бити професионално активни до 2080 године, тако да морамо проактивно радити на томе и размишљати каква ће будућност бити и посавити правце како да студенти имају вештине да задовоље потребе будућности“, наглашава проф. др Владан Ђокић, ректор Универзитета у Београду.

Годинама је велико интересовање за упис на Стоматолошки факултет. За једно место пријаве се и четири кандидата.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи