Читај ми!

Рад од куће – „супержена“ и „супермушкарац“ – мултипрактик савременог друштва

Посао ван канцеларије у сопственом дому најчешће подразумева рад од куће, чување деце одржавање куће, помоћ у праћењу онлајн наставе, набавку и припрему хране.

Како и докле може да се издржи све ово и да ли смо се претворили у „супержене" и „супермушкарце" открила нам је Александра Ђурић психотерапеуткиња, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

„Нема универзалног решења зато што су ситуације специфичне. Гледала сам нека истраживања и видела савете који су сјајни, али ми морамо узети у обзир наше специфичне услове", рекла је Александра Ђурић.

Додаје да је важан распоред активности у раду од куће, одвајање радног простора, али шта се дешава ако имамо мали простор и физички га не можемо поделити.

Шта је решење када се у истом простору нађу канцеларија и учионица, како све организовати?

„Стручњаци из Америке и Британије саветују да се прилагодимо концепту рада, ако је посао у питању да не будемо у пиџами, да не лежимо у кревету, јер је то нови концепт рада. Има предности, некоме прија, али је то стресно, концепт онлајн наставе, рада од куће, све то је комплексно", рекла је Ђурићева.

Шта треба да нам буде светла тачка у раду од куће?

„Све ово је пролазно, многима непознато, треба да помажемо једни другима. Активности живота су сада у једном времену и једном простору. Све ово је ново и морамо смањити очекивања, не треба да будемо савршени у свему. Не треба се љитити на децу и на нас", истакла је Александра Ђурић.

Каква је продуктивност рада од куће?

„Рад од куће умртвљује мотивацију, она стагнира и опада с временом, јер улазимо у рутину. Потребан је контакт, комуникација, и шефови и тим лидери треба да комуницирају са својим запосленима како би се повећала мотивација", закључила је Александра Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 17. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи