Планирали сте да трчите и возите ролере, пазите јер нису све вежбе за вас

Температура која се ближи 30. подељку и укидање ванредног стања позив су грађанима Србије да изађу у природу, поштујући правило физичке дистанце. Иако су отворене теретане, стручњаци препоручују да се вежба напољу. Велики је број активности којима можете тако да се бавите, али нису увек све активности намењене вама.

Планирали сте да трчите и возите ролере, пазите јер нису све вежбе за вас Планирали сте да трчите и возите ролере, пазите јер нису све вежбе за вас

Напомена: Пре сваке физичке активности потребно је да се добро загрејете, а после њих истегнете.

Брзо ходање

Ово је активност која се препоручује свима: и младима и старима, и гојазнима и згоднима. Осим тога што ћете се поштено презнојити, ако успете да држите ритам, убрзаћете циркулацију и затегнути мишиће бутина и задњице. Не заборавите да удишете ваздух на нос, а издишете полако кроз уста.

Трчање

Ако трчите на тартану или на трим стази, а притом сте у форми, имате одговарајуће патике и знате правилно да трчите - само напред. Ако током ванредног стања нисте могли да држите дистанцу од фрижидера, знајте да нећете истопити масти лаганим џогингом. Осим задњице и бутина, добићете и лепо обликоване мишиће потколенице. Размислите о комбиновању трчања и брзог хода.

Вожња бицикла

Не само да је еколошко превозно средство, већ може да буде и одличан кардио-тренинг. Вожњом бицикла у природи уживаћете у пејзажу, напунити се позитивном енергијом, ојачати мишиће на ногама, а ако возите довољно брзо потрошити и неке калорије. Ако имате проблема са коленима, или сте гојазни, ово није добра активност за вас.

Вожња ролера

Као и претходне активност и вожња ролера спада у кардио активност. Ако их правилно возите јачате мишиће ногу и задњице и за сат времена можете утрошити и 600 калорија. Такође, мање је оптерећујуће за зглобове од трчања. Ако сте планирали са дететом да их возите, можда не би требало пречесто то да чините - могло би да се деси да због њих после има ноге "у икс".

Јога

Ставите простирку на траву, изујете се и спремни сте за јогу. Осим што вас учи правилно да дишете, јога вам јача све мишиће. Важно је само да изаберете јогу која вама одговара - неће исте вежбе радити почетници, труднице и искусни вежбачи. 

Теретана на отвореном

Из безбедносних разлога можда би било најбоље да обришете справе пре него што почнете да их користите. Не заборавите да се добро загрејете пре мишићних вежби, а после њих истегнете. Од ваше физичке форме зависи које вежбе треба да радите и са коликим оптерећењем. Свакако би било најбоље да првих неколико пута радите вежбе са школованим тренером, ако немате искуства.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи