Како сачувати и руке и здравље

Један од главних савета за спречавање заразе коронавирусом је да често перемо руке. То, међутим, доста штети кожи руку. Имамо неколико савета како да сачувате и здравље, али и кожу.

Хидрирање

Нанесите квалитетну хидратантну крему или лосион неколико пута дневно. Лосиони и креме помажу обнављању влаге.

Носите рукавице

Ако су вам руке често у води, као на пример током прања посуђа, размислите о ношењу рукавица. Рукавице помажу у спречавању да вода не скине природну масноћу коже.

Смањите стрес

Можда звучи сулудо, али можда постоји мала повезаност између стреса и екцема. Дакле, ако приметите да имате екцем, одвојите мало времена за самонегу како бисте умањили стрес.

Размислите о лековима

Ако имате јаке екцеме, можда су неопходни лекови који ће омогућити кожи да оздрави. Уз консултацију са лекаром, решење би могли да буду неки стероиди који се наносе на кожу или антибиотик.

Терапија УВ светлом 

У неким случајевима тешке псоријазе, ултраљубичаста (УВ) терапија такође може помоћи кожи да зацели. Ипак, требало би да разговарате са лекаром пре него што испробате било коју врсту УВ терапије.

Нега током ноћи

Један од најбољих лекова за суве руке је да их ноћу обришете лосионом или вазелином. Након тога, покријте руке паром меканиих рукавица или чарапа. То ће помоћи да се средство за хидрирање боље апсорбује, па ће руке ујутру бити врло глатке.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи