Поздрављање у доба коронавируса – Индијци нуде решење

Индијски премијер Нарендра Моди понудио је традиционални бесконтактни „намасте“ поздрав своје земље као замену за руковање у време када читав свет покушава да спречи ширење коронавируса.

Моди је позвао Индију да се врати својим коренима и оживи стару традицију у борби против епидемије "Covid-19". Осим тога, са истим циљем на уму позвао је и људе широм света да позајме неке од свакодневних индијских пракси.

Индијски премијер посебно се осврнуо на „намасте“ – традиционални поздрав, који подразумева благи наклон са рукама притиснутим дланом о длан, прстима упереним на горе и палчевима према грудима.

„Ако смо, из било ког разлога, престали да користимо овај поздрав, време је да поново почнемо да га користимо уместо руковања“, рекао је Моди, додајући да је поздрав већ стекао одређену популарност у другим деловима света.

Израелски премијер Бењамин Нетањаху један од оних који су прихватили „намасте“, охрабрујући своју сународнике да следе пример Индије када је у питању поздрављање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи