Читај ми!

Храна за подмлађивање

Најефикаснија средства у борби против старења налазе се у фрижидеру! Еликсир младости не постоји, процес старења не може да се заустави, али уз учестало конзумирање бобичастог воћа, вишања, нара, парадајза, маслина, може знатно да се успори.

Британски стручњаци Универзитета у Шефилду поручују да треба заборавити „магичне“ креме. Прави „лек“ против старења је у фрижидеру.

Не може се зауставити процес старења, али може да се успори тако што ће се редовно конзумирати намирнице, које ће одложити и свести на минимум ефекте старења, пише Дејли мејл.

Ове намирнице богате антиоксидансима одлични су савезници у борби против старења, будући да спречавају разлагање колагена у кожи и запаљенске процесе који доприносе стварању бора.

Бобичасто воће, вишње или нар обилују витамином Це, који је доведен у везу са хидрирањем коже и спречавањем развоја бора.

Нема сумње да су маслине здраве за срце, али су одличне и за здравље коже.

Осим што хидрира телесни омотач, маслиново уље богато је антиоксидансима, који помажу да се организам заштити од дејства слободних радикала који изазивају старење.

Шаргарепе, брескве и кајсије добар су извор витамина А, добијеног из бета каротена, важног за здрав раст ћелија, хидрирање коже, спречавање перутања и смањење бора.

Храна богата ликопеном - парадајз и лубеница - подстиче стварање про-колагена, протеина који одржава здраву структуру коже.

Студије су показале да исхрана богата куваним парадајзом може помоћи у спречавању оштећења коже услед УВ зрачења чак до 30 одсто.

Масне рибе, попут дивљег лососа, богате су омега-3 масним киселинама, противзапаљенским нутријентом, који хидрира кожу и даје јој здрав сјај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи