Читај ми!

Зелени чај побољшава памћење

Кинески научници су открили да испијање зеленог чаја није корисно само за кардиоваскуларни систем, већ и за јачање меморије. Хемијскеи састојци из зеленог чаја директно утичу на механизме у мозгу и на тај начин побољшавају регенерацију можданих ћелија.

Истраживањем које је спроведено у Кини откривено је да испијање зеленог чаја побољшава регенерацију можданих ћелија и тако позитивно утиче на меморију.

Професор Јун Баи са Војномедицинске академије у Чунгкингу истиче да је већ доказано благотворно дејство зеленог чаја на кардиоваскуларне болести, а да су сада научници успели да открију хемијске састојке који директно утичу на механизме у мозгу.

Кинески истраживачи нарочито су се фокусирали на хемикалију ЕГЦГ која се налази у зеленом чају.

„Управо ова супстанца помаже процес неурогенезе у мозгу", тврди професор Баи.

Након опсежних експеримената на мишевима, стручњаци су закључили да органска супстанца ЕГЦГ директно побољшава продукцију прогенитор ћелија.

„Ово откриће нарочито може помоћи у борби против дегенеративних болести и губитка сећања", рекао је професор Баи.

Истраживање је иначе објављено у научном часопису Molecular Nutrition & Food Research.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи